NYHETER

Sikkerhetsbrytere

MATERIELL ABB har i en årrekke solgt sikkerhetsbrytere gjennom merkenavnet Philip Hauge.
mandag 23 oktober 2017
Sikkerhetsbrytere 

Demas har tatt over merkenavnet og virksomheten i Bergen, men ABB fortsetter å selge de samme sikkerhetsbryterne.

- Kan låses med egen hengelås
- Lang levetid
- Høy ytelse og pålitelighet
- Materialer av høy kvalitet, UV-motstandig, opptil IP65
- Kan brukes i krevende applikasjoner, og i miljøer med elektromagnetisk støy (EMC)
- Passer både for innendørs og utendørs bruk

Sikkerhetsbrytere for ethvert behov
Sikkerhetsbrytere tilfredsstiller kundenes krav til kvalitet og sikkerhet. De leveres fra 16-1250 Amp, 3-, 4- og 6-polede, plast-, metall- og aluminiumskapslede, front- og sideopererte for AC- og DC-applikasjoner. Alle plastkapslede sikkerhetsbrytere produseres i kjemikaliebestandig plast (PBT) og er godt egnet for bruk i næringsmiddelindustrien. Alle brytere er i henhold til EN 60204 og er testet for AC23A. EMC sikkerhetsbrytere fås fra enkle, plastkapslede sikkerhetsbrytere som er godkjent for bruk med standard plastnipler, til avanserte store sikkerhetsbrytere tilrettelagt for tilkobling av flere kabler og hjelpekontakter.

Ekstra sikkert med egen lås og nøkkel
Sikkerhetsbryterne er låsbare. Låsebøylen gjør at opptil 6 låser kan henges på en sikkerhetsbryter, dermed kan hver servicemann ha sin lås og nøkkel og det blir umulig å starte opp den delen av anlegget som er utkoblet før alle er enig om at det er trygt.

Hvorfor sikkerhetsbryter?
For å beskytte liv og helse krever forskriften/normen at det skal være montert en sikkerhetsbryter sammen med roterende maskiner. Dette eliminerer berøringsfaren på den delen av anlegget som er utkoblet, det forhindrer utilsiktet innkobling av anlegget mens mekanisk/elektrisk vedlikehold pågår. Og det forhindrer at uvedkommende forårsaker inn- eller utkobling av anlegget med påfølgende fare for personskade eller driftsavbrudd.

Hvor?
Sikkerhetsbryterne egner seg godt til bruk i de fleste innretninger hvor det stilles krav til at disse er installert som for eksempel, sirkel- og båndsager, pumper, verktøymaskiner, prosessbånd, kverner, sentrifuger, industriovner, trebearbeidingsmaskiner, stanser, transportbånd, ventilasjonsanlegg, valser, flishuggere, slaktemaskiner, kompressorer, presser, vifter, løfteapparater, heiser m.m.

Leverandør: ABB AS, Billingstad

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19