NYHETER

Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Nye lærlinger i EL 24

Nye lærlinger i EL 24

NYHETER 18 Okt - Helt siden selskapet ble etablert har vi tatt inn lærlinger. I år tok vi inn seks.
Annonse
kampanjemai/juni
Bedre læremiljø med LED-belysning

Bedre læremiljø med LED-belysning

NYHETER 17 Okt - LED var et naturlig valg da Kurland skole i Lørenskog skiftet den gamle belysningen.
Annonse
tidligere utgaver
Gir bort smarthus­løsninger til skoler

Gir bort smarthus­løsninger til skoler

NYHETER 16 Okt Eaton i Norge deler ut smarthuskomponenter for 1,3 millioner kroner til syv videregående skoler for opplæring i smarthusinstallasjoner.
Solkraftverk på ­Skagerak Arena
NYHETER 15 Okt En energilab skal bygges på Skagerak Arena i Skien. På taket blir det installert solceller som dekker et område på 5 700 m2.
NYHETER 12 Okt I samarbeid med Equinor skal ABB levere verdens raskeste oppstart når Aasta Hansteen-feltet starter gassproduksjon senere i år.
Verdens raskeste plattformoppstart
900 GWh vindkraft
NYHETER 11 Okt Alle vindmøllene i Roan vindpark er montert. Med 71 turbiner og effekt på 256 MW blir vindparken Norges største når den er helt ferdig før jul i år.
NYHETER 10 Okt For drøyt 50 millioner kroner sørger elektro­entreprenør Magnus M. Thunestvedt for at Norges tredje største borettslag går fra elektrisitet og olje- og gassoppvarming til bergvarme.
Installerer bergvarme for 50 millioner kroner
Smartere varmestyring
NYHETER 9 Okt - GoWireless-startpakkene vi lanserte tidligere i år er oppgradert med blant annet Wireless Heating og Wireless Floorheating.
NYHETER 8 Okt På Fjellhamar i Akershus har Circle K satt i drift Norges første bilvaskeanlegg med solfanger.
Bilvask med solvarmet vann
Kjøper seg inn
NYHETER 5 Okt Entreprenørkonsernet Roadworks kjøper 51 prosent av aksjene i Otera Infra.
NYHETER 4 Okt Fra høsten kan elektrikere i Østfold øve på sluttkontroll hos Opplæringskontoret for elektrofag Nelfo Østfold i Sarpsborg.
Får egen teststasjon
10 000 armaturer til nye Nasjonalmuseet
NYHETER 3 Okt - 10 000 lysarmaturer og noen kilometer med lysskinner skal monteres i nye Nasjonalmuseet i Oslo, sier Mariann Lange, Key Account Manager Specification i ZG Lighting Norway.
NYHETER 2 Okt - Skader forårsaket av lyn koster forsikringsselskapene hvert år flere hundre millioner kroner.
Lynvernanlegg kan sikre millioner
Rekordinteresse for energi- og klimatiltak
NYHETER 1 Okt - Oljefyringsforbud, høye strømpriser og en solrik sommer ga rekordpågang.
NYHETER 28 Sep - Salget av nye boliger i 2018 ligger så langt åtte prosent under fjoråret.
Nedgang i boligmarkedet
50 år i Caverion
NYHETER 27 Sep Servicemontøren og elektrikeren Knut Erik Bjørnholt har arbeidet i Caverion i 50 år.
NYHETER 26 Sep Posten Norge er sammen med Buddy Moblity nominert til prisen ”Delivery Innovation of the Year” for utvikling av en selvgående brev- og pakkerobot.
Nominert til internasjonal innovasjonspris
Trondheim får nasjonalt superlaboratorium
NYHETER 25 Sep Et nasjonalt laboratorium for forskning på mineraler og materialer blir etablert i Trondheim, skriver gemini.no.
NYHETER 24 Sep - Også i fremtiden vil Norge ha eltilsyn. Det må tilpasses det grønne skiftet og en mer kompleks verden, sier direktør Cecilie Daae i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
Endrer ikke eltilsynet på kort sikt
Nettkurs lukket avvik
NYHETER 24 Sep Daglig leder Anders Guneriussen i AG Installasjon i Oslo ble både overrasket og frustrert da Arbeidstilsynet konstaterte avvik i intern­kontroll­systemet til bedriften. Nelfos nettkurs om asbest ble løsningen for å lukke avviket.
NYHETER 21 Sep - Oksenøya 3 på Fornebu utenfor Oslo er vårt første Breeam-sertifiserte boligprosjekt.
Obos bygger sine første Breeam-sertifiserte boliger
Elektrifiserer ny ­cruiseflåte
NYHETER 20 Sep ABB skal elektrifisere tre Virgin Voyages-skip, som skal bygges på Fincantieri-verftet i Genova i Italia.
NYHETER 19 Sep ABB leverer AbilityTM-basert styring, regulering, overvåking (SRO) og elektroutstyr til Gudvanga- og Flenja-tunellene på europavei 16 i Sogn og Fjordane.
Øker trafikksikkerheten
Lei av konflikter i byggenæringen
NYHETER 18 Sep - Sentrale aktører i byggenæringen melder om høyt konfliktnivå i mange byggeprosjekter.
NYHETER 17 Sep - At vi er ISO-14001-sertifisert er en milepæl i arbeidet med å bygge en bærekraftig virksomhet basert på sunne verdier og samfunnsansvar, sier adm. direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin
ISO-sertifisert på miljø
Breeam-sertifiserer alle byggeprosjekter
NYHETER 14 Sep I desember i fjor opplyste Skanska at alle deres fremtidige boligprosjekter skal være Breeam Nor-sertifisert.
NYHETER 13 Sep Leggingen av verdens lengste strømkabel, som skal gi direkte strømforbindelse mellom Norge og England, er i gang.
Verdens lengste strømkabel på vei til Norge
Halverer monteringstiden
NYHETER 12 Sep - Vi har installert en elbil-ladeløsning fra Zaptec og Wago. Med flatkabel i garasjetaket og smartladere montert langs veggen, er det enkelt å koble til flere ladere.
NYHETER 11 Sep Ifølge Thorn har LED-armaturen Arena Symphony bidratt til å redusere støynivået betydelig i en videregående skole i den østerrikske byen Anger.
Reduserer støyen
Første elektriske flytur i Norge
NYHETER 10 Sep Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor gjennomførte den første elektriske flyturen i Norge.