Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Fikk sykehuskontrakt

Fikk sykehuskontrakt

NYHETER 29 Mar Bravida har fått en totalteknisk kontakt på det nye akutt-sykehuset på Hjelset utenfor Molde, som gjelder elektro, rør og ventilasjon/klima.
Løfter interiøret

Løfter interiøret

NYHETER 28 Mar Lithoss produserer brytere og stikkontakter blant annet i rustfritt stål, messing og kobber
Vil doble Enova-støtten

Vil doble Enova-støtten

NYHETER 27 Mar 11 bransjeorganisasjoner har henvendt seg til klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, der de ber ministeren om å instruere Enova om å doble støttesatsene til energitiltak i resten av 2020.
Skal holde de ansatte friske

Skal holde de ansatte friske

NYHETER 27 Mar - Vi har iverksatt en rekke tiltak for å sikre nok bemanning til å opprettholde trygg og stabil strømforsyning, kraftproduksjon, fjernvarme og fiber.
Tester mikronett basert på fornybar energi

Tester mikronett basert på fornybar energi

NYHETER 27 Mar - På Byneset i Trondheim har vi langt på vei bevist at mikronett kan være et miljøvennlig og økonomisk gunstig alternativ til dyre sjøkabler og dieselaggregat, sier Bernhard Kvaal i ­TrønderEnergi, som forteller at mange samarbeidspartnere har deltatt i p...
Statsbygg vil ikke stoppe prosjekter

Statsbygg vil ikke stoppe prosjekter

NYHETER 26 Mar I et intervju med Byggeindustrien sier adm. direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg at selskapet ikke vil stoppe prosjekter.
Anbefaler automatisk slokkesystem
NYHETER 26 Mar På oppdrag fra Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har RISE Fire Research laget rapporten ”Lading av elbil i parkeringsgarasjer”
NYHETER 25 Mar Trafikken i nettet til Telenor har økt kraftig i forbindelse med koronasmitten. De siste to ukene har mobil tale økt med 50 prosent, mobil data med 25 prosent i perioder, mens internett på fast bredbånd på dagtid har økt med 30-40 prosent.
Kraftig trafikkvekst i Telenor-nettet
Har begynt å permittere
NYHETER 25 Mar - Selv om elinstallatørene i regionen fortsatt holder hjulene i gang, begynner mange å slite. Koronakrisen har allerede ført til permitteringer, sier regionsjef Terje Beck i Nelfo Østfold.
NYHETER 24 Mar Med oppkjøpet av Maintpartner blir industri den største divisjonen i Caverion-konsernet, som i fjor fikk en omsetning på knapt 21,7 milliarder kroner. Elina Engman, som skal lede divisjonen med 3100 ansatte, blir den første kvinnelige divisjonsdirektøren ...
Øker kvinneandelen
Skjulte alvorlig feil
NYHETER 24 Mar - Elektriske anlegg som ser helt greie ut kan skjule store farer, fastslår daglig leder Gunstein Strømsborg i Strømsborg Elektro.
NYHETER 24 Mar ABB og bilprodusenten Porsche skal sammen fremme elektrisk mobilitet.
Setter fart på elektrisk mobilitet
Landets første elektriske turbusser
NYHETER 24 Mar I løpet av 18 måneder skal busselskapet Tide ta i bruk 16 utslippsfrie og helelektriske turbusser.
NYHETER 24 Mar Norske bedrifter, offentlig forvaltning og akademia har fått finansiert forskning for mer enn ni milliarder kroner fra EU sitt rammeprogram for forskning Horisont 2020.
Ni milliarder EU-forskningskroner til Norge
Kunstig intelligens skal gi bærekraftig havbruk
NYHETER 23 Mar Et pilotprosjekt med kunstig intelligens (AI) samarbeider ABB, Microsoft og Norway Royal Salmon( NRS)
NYHETER 20 Mar Nexans, Eversource og Ørsted har inngått en avtale som åpner for at Nexans kan levere inntil 1 000 km kabler til Ørsted sine offshorevindparker i USA.
1 000 km med ­offshorevindpark-kabel
Tar steget utenfor Europa
NYHETER 19 Mar Solenergiselskapet Otovo leverte omtrent halvparten av de 1 700 solcelleanleggene som ble installert på norske hustak i fjor. Nå går de inn i det brasilianske markedet.
NYHETER 18 Mar - Det som startet med isolasjonsprodukter i 1945 er i dag et selskap som lagerfører rundt 3 000 produkter på eget lager i Oslo.
75 år med Elis Elektro
LED lyser opp Davos
NYHETER 17 Mar I Davos har Signify og samarbeidspartneren Elektron skiftet 500 gatelys med energieffektive LED-armaturer.
NYHETER 16 Mar ABB i Norge har levert kraft- og fremdriftsteknologi til 15 tankskip, som skal frakte LNG fra Jamalhalvøya i Sibir til Asia og Europa året rundt.
Leverer kraft- og fremdriftsteknologi til isgående gasstankskip
Lader elbusser i Gøteborg
NYHETER 13 Mar Fra og med 2020 vil 157 nye elbusser fra Volvo være i drift i Gøteborg, Mölndal og Partille, drevet av ladeinfrastrukturløsninger fra ABB.
NYHETER 12 Mar I fjor ble det ferdigstilt 2,3 TWh kraftproduksjon fra nye vann- og vindkraftprosjekter i Norge.
Mye ny kraftproduksjon i Norge
Optimistisk panel på Energismarte bygg-konferansen
NYHETER 11 Mar - Er de politiske målene realistiske? Klarer departementene å koordinere arbeidet med utslippsreduksjonene?
NYHETER 10 Mar Oljeplattformen Draugen produserer høykvalitetsdata, som strømmes til land og skaper en digital tvilling i sanntid.
Strømmer høykvalitetsdata
Nominert til KNX-pris
NYHETER 9 Mar For to år siden fikk Instell prisen for beste KNX-prosjekt i klassen International Europe på KNX Award 2018.
NYHETER 6 Mar Statkraft kjøper Agder Energi sin eierandel på 47,5 prosent i elbillade-selskapet Grønn Kontakt. Med det tar Statkraft full kontroll over selskapet.
Kjøper Grønn Kontakt
Rammebetingelsene må på plass
NYHETER 5 Mar - Skal Norge nå målsettingen om å halvere CO2-utslippene innen 2030, trengs mye mer strøm til å elektrifisere fossil energibruk.
NYHETER 4 Mar Selv om Nye Vestsiden ungdomsskole utenfor Kongsberg, som ble tatt i bruk til skolestart i fjor høst, har fått KLP sin klimapris for sitt plusshuskonsept skal bygget bli enda grønnere.
Fremtidsrettet skolebygg
Smarthusarkitekt debuterer på Eliaden
NYHETER 3 Mar - I år er første gang vi er med på Eliaden. Vi deltar blant annet for å gjøre oss mer kjent i bransjen, og styrke vår posisjon på smarthusmarkedet.
NYHETER 2 Mar - Vi leverer bokstavelig talt kilometervis med lysarmaturer til det nye sykehuset i Tønsberg.
Leverte belysning til diplom