Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Ser forbi koronapandemien

Ser forbi koronapandemien

NYHETER 15 Jan - 2020 ble ikke så ille som vi fryktet i mars. Selv om vi stort sett har drevet som vanlig, var året litt mer rotete. Flere kunder stengte døren for oss, samtidig som det går tregere hos forbindelser og leverandører som har hjemmekontor. Dessuten har syke...
Smittebegrenser rehabilitert kontorbygg

Smittebegrenser rehabilitert kontorbygg

NYHETER 15 Jan Norconsult skal identifisere tiltak som skal minimere smitterisikoen i det 11 000 m2 store kontorbygget Hausmanns hus i Oslo, som skal rehabiliteres og oppgraderes til smartbygg med Breeam Excellent-sertifisering.
Hedret belysings­bransjen for nittende gang

Hedret belysings­bransjen for nittende gang

NYHETER 13 Jan Naturhistorisk Museum i Bergen, Farris­broen i Larvik, koblings­løsningen Vault tak og vegg, Sandvika-lykta, Stavanger lysplan og bachelor­oppgaven ”Nordisk lys og fargebruk i cellekontor” er vinnerne av Norsk Lyspris 2020.
Trener på takrigger

Trener på takrigger

NYHETER 13 Jan - På våre spesialbygde takrigger får elektrikere muligheten til å installere fullskala solcellepaneler både på flate og vinklede tak med forskjellig underlag, sier salgsdirektør Terje Engdal i Solar Norge, som forteller at selskapet de siste to årene har ...
NYHETER 12 Jan For første gang har Skagerak Nett brukt droner til å kontrollere høyspentnettet i en norsk kommune. Det er KVS Technologies som har gjennomført kontrollen i Hjartdal kommune i Telemark.
Droner kontroller høyspentnettet
Drone skal frakte blod- og vevsprøver

Drone skal frakte blod- og vevsprøver

NYHETER 8 Jan På Vestlandet blir det hvert år fraktet mer enn 1,6 millioner blod- og vevsprøver til og fra sykehus, i tillegg til en stor mengde legemiddel, utstyr og materiale.
Digitale arenaer er kommet for å bli

Digitale arenaer er kommet for å bli

NYHETER 7 Jan Integra er en aktør som har tatt i bruk digitale møtesteder.
Nesten 70 000 besøkende på virtuell KNX-messe

Nesten 70 000 besøkende på virtuell KNX-messe

NYHETER 6 Jan Den virtuelle messen KNXperience samlet nesten 70 000 deltakere fra 148 land. Utstillingen, som gikk live, var åpen for alle i én uke i månedsskiftet september/oktober.
Gårdsbruk trenger bedre sikring

Gårdsbruk trenger bedre sikring

NYHETER 5 Jan En undersøkelse Agri Analyse har utført for Landkreditt viser at norske gårdsbruk ikke er godt nok sikret mot tyveri og innbrudd.
Frykter store mørketall

Frykter store mørketall

NYHETER 4 Jan Selv om HMS-fagsjef Eirik Remo i Nelfo ikke hatt fått noen henvendelser om pengespillavhengighet fra medlems­bedrifter, er han sikker på at dette er et problem.
Bygger miljøskole

Bygger miljøskole

NYHETER 30 Des NCC Building Norge har fått en kontrakt for gjennomføring av fase 1 i byggingen av en skole med høy bærekraftprofil for Undervisningsbygg i Oslo.
Flere statlige solcelleanlegg

Flere statlige solcelleanlegg

NYHETER 29 Des Før sommeren lanserte regjeringen en tiltakspakke som skal stimulere til grønn omstilling. Dette ga Statsbygg 60 millioner kroner til ulike klima- og miljøsatsinger.
Skal elektrifisere Oslo Havn

Skal elektrifisere Oslo Havn

NYHETER 28 Des - Store investeringer skal sikre Oslo og landsdelen en moderne og miljøvennlig havn. Visjonen er å bli verdens mest effektive og miljøvennlige bynære havn, sier eiendomsdirektør Åsa Nes i Oslo Havn.
Kystverket får nytt ­miljøflaggskip

Kystverket får nytt ­miljøflaggskip

NYHETER 23 Des I Kystverket sitt nyeste miljøflaggskip OV Hekkingen er det installert nye miljøteknologiløsninger.
Flyplasskontrakt

Flyplasskontrakt

NYHETER 22 Des De neste to årene skal Bravida drifte og vedlike­holde de elektriske anleggene på ­flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.
Kombinerer solenergi, lagring og varmepumper

Kombinerer solenergi, lagring og varmepumper

NYHETER 21 Des Heldal Eiendom har fått 3,2 millioner i støtte fra Enova for å ta i bruk miljøvennlige energiløsninger i boligprosjektet Osundet i Øygarden utenfor Bergen.
Sikrer lynrask datatransport

Sikrer lynrask datatransport

NYHETER 18 Des Altibox har åpnet sin nye 173 kilometer lange fiberkabel ”Skagenfiber” mellom Hirtshals og Larvik. Dette ble markert digitalt, der blant annet distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland deltok.
Skaper tillit i kriseår
NYHETER 17 Des - Å hjelpe medlemmene med å komme gjennom koronakrisen har vært førsteprioritet i 2020. Arbeidet, som blant annet skal bidra til å holde aktiviteten i gang, unngå permitteringer og oppsigelser og fortsette inntaket av lærlinger, fortsetter med samme styrk...
NYHETER 17 Des - El-bilister skal slippe ladekø og rekkeviddeangst når det kjører på nye E39 mellom Kristiansand og Stavanger. Vi skal sørge for nok ladepunkter og nødvendig kapasitet, sier adm. direktør Anette Aanesland i Nye Veier.
Elektrifiserer E39 Kristiansand-Ålgård
Spisser belysningskompetansen
NYHETER 16 Des - Vi legger stor vekt på å tilby god lyskompetanse til et marked med stadig mer bevisste kunder, sier faglig leder Inger Anne Rongve i Monsen Elektro i Bergen.
NYHETER 16 Des Bright, som er mest kjent for å lyse opp flyktningleirer med solcellelamper, har hjulpet rockebandet Suncraft med å spille inn en ny musikkvideo.
Solenergi lyste opp musikkvideo
Batterier skal sikre energieffektivitet
NYHETER 15 Des ABB skal levere elektriske løsninger for økt effektivitet og bærekraft til rederiet Knutsen sine nye skytteltankere.
NYHETER 14 Des Daglig leder Andreas Thorsheim i solcelle­leverandøren Otovo tror at om fem-ti år kan alle hus i Norge ha solceller og elbilladere.
Solceller på vei til å bli allemannseie
Offensiv 120-åring
NYHETER 11 Des Selskapet som elektrifiserte Trondheim har holdt det gående gjennom to verdenskriger, de harde 30-årene, spanskesyken og koronapandemien.
NYHETER 11 Des I Øygarden utenfor Bergen har ti høner flyttet inn i sin nye bolig med varmekabler, solceller og batterilagring.
Hønsehus lagrer solenergi på batteri
Har passert milliarden
NYHETER 10 Des - Gjennom 30 års drift har vi passert en samlet omsetning på 1 milliard kroner. Det er en milepæl. I hele perioden har vi vært opptatt av å skape trygge arbeidsplasser, sier daglig leder Nina Sivertsgård og teknisk sjef Rune Lorenzen i Elektro-Sivert Inst...
NYHETER 9 Des I samarbeid med Kongsberg Seatex har Kystverket installert seks nye vind- og soldrevne AIS-basestasjoner på Svalbard.
Vind- og soldrevet sjøtrafikkovervåking
Kjøper eltavleselskap
NYHETER 9 Des Svenske KAMIC Group kjøper Moss Automation, som prosjekter, bygger og monterer eltavler.
NYHETER 8 Des AF Eiendom og Birk & Co skal bygge 160 leiligheter i nærheten av Bryn togstasjon og Hellerud T-bane i Oslo.
Bygger FutureBuilt-boliger
Har mer enn 30-doblet omsetningen
NYHETER 7 Des - Siden starten i 1990 har vi økt omsetningen fra drøyt 40 millioner til 1,3 milliarder kroner. Vi er blitt en ledende belysningsaktør, sier daglig leder Eivind Gunvaldsen og salgsdirektør Erik Nordermoen i SG Armaturen, som i år markerer 30-årsjubileum.