NYHETER

Bransjenyheter

Alt som er publisert på Elmagasinet.no er lagret i arkivet. Du kan finne eldre nyheter ved å bruke søkefeltet. Under "Nyheter" ligger alle artiklene i kronologisk rekkefølge. Hold deg oppdatert - abonner på vårt nyhetsbrev.

Ingen skal dø på jobb

Ingen skal dø på jobb

NYHETER 18 Nov - I fjor døde fire personer i bygg- og anleggsbransjen i Norge. Året før mistet sju personer livet. I 2016 døde åtte.
Annonse
TBC
Dramatisk brann i hybridferge

Dramatisk brann i hybridferge

NYHETER 18 Nov 10. oktober i år rykket Bergen brannvesen ut til den første brannen i en batteriferge i Norge. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.
Annonse
tidligere utgaver
Vil elektrifisere varebilmarkedet

Vil elektrifisere varebilmarkedet

NYHETER 15 Nov Enova vil ha næringslivet over på elektriske varebiler. Derfor gir de inntil 50 000 kroner i klimarabatt for bilen og 5 000 kroner for laderen.
Testsenter for fremtidens bygg

Testsenter for fremtidens bygg

NYHETER 14 Nov CoLab er et nytt testsenter for nye, effektive og bærekraftige løsninger i byggebransjen.
Full satsing på ­proffmarkedet

Full satsing på ­proffmarkedet

NYHETER 13 Nov Den siste norske produsenten av panel- og glassovner skal sammen med partnere utvikle nye produkter, og bevise at det lønner seg å kjøpe norsk.
NYHETER 12 Nov Coromatic har levert et nytt datarom til elektronikkjeden Power. Fra hovedkontoret på Lørenskog styres mer enn 200 butikker.
Datarom styrer mer enn 200 butikker
Fremtidens pensjonisttransport
NYHETER 11 Nov I Marian Grove Retirement Village i den australske byen Toormina reiser beboerne med selvkjørende elbuss. Plass bestiller de med mobilen.
NYHETER 8 Nov Kystverket har installert en ny type solcelle- og vinddrevet AIS-basestasjon på Prins Karls Forland vest for Spitsbergen.
Driver sjøtrafikkovervåking med sol- og vindkraft
Vil utvikle Norges første nullutslippsgård
NYHETER 7 Nov Sammen med Ntnu, Sintef, Nord Trøndelag Elektrisitetsverk og Trøndelag fylkeskommune skal Mære landbruksskole se på mulighetene for å gjøre sistnevnte til Norges første nullutslippsgård.
NYHETER 6 Nov - Med Anga, Eldao og Svardøla har vi seks vannkraftverk i drift i Sogn og Fjordane.
Idriftsetter tre nye vannkraftverk
Nesoddbåtene blir elektrifisert
NYHETER 5 Nov Etter tre måneder med ombygging er MS ”Kongen” på plass igjen i Oslofjorden med en batteripakke på 26 tonn.
NYHETER 4 Nov I 1969 startet ingeniør Jens Teigen med salg og markeds­føring av produkter fra det danske selskapet Micro Matic.
Femti år med Micro Matic Norge
Lader snøskutere med vindkraft og midnattsol
NYHETER 1 Nov - Med vår energiløsning basert på solenergi, vindkraft og batterier, skal Hurtigruten lade elektriske snøskutere på Svalbard, sier faglig ansvarlig Lars Rise i Assemblin Spitsbergen.
NYHETER 31 Okt Med sol, vind og gjenbrukte elbil-batterier ønsker Assemblin å skape et grønnere Svalbard.
Vil gjøre Svalbard grønnere
Parkeringshus med skjørtekant
NYHETER 30 Okt - I sentrum av Haugesund har et parkeringshus fasade­belysning inspirert av skjørte­kanten til Marilyn Monroe, forteller prosjektansvarlig Mette Isaksen i belysnings­leverandøren Nortronic.
NYHETER 29 Okt - Vi har åpnet Skandinavias største 5G-pilot i Elverum. Dette er en milepæl for den digitale utviklingen av Norge.
5G-pilot åpnet i Elverum
- Kjenner ikke mulighetene
NYHETER 28 Okt Elektriker Lorang Strand fra Asker ble beste norske utøver i yrkes-VM i Russland i år.
NYHETER 25 Okt Det nye lageret for fryse-, kjøle- og tørrvarer til Rema 1000 på Vinterbro utenfor Oslo, får et solcelleanlegg med en årsproduksjon på 1 800 000 kWh.
Norges største takbaserte solcelleanlegg
Nesten 11 000 m2
NYHETER 25 Okt - Allerede sju måneder før Eliaden 2020 åpner på Norges Varemesse nærmer vi oss et utstillingsareal på 11 000 m2.
NYHETER 24 Okt Oslo-bedriften Ing. Hans Becker har vært lærebedrift med mangfold siden starten i 1976.
Liten bedrift med stort mangfold
Har besluttet trasé mellom Stord og Os
NYHETER 23 Okt Regjeringen har vedtatt at ny E39 Stord-Os skal gå via den sørlige kryssingen av Langenuen mellom Jektevik i Stord kommune og Hodnanes i Tysnes kommune.
NYHETER 22 Okt Construction City blir et 85 000 m2 stort kompleks, som samler nesten 40 aktører i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen.
Samler bygg- og anleggsbransjen
Har løst kvinnekoden
NYHETER 21 Okt Med en kvinneandel på ti prosent banker Vintervoll-gruppen trolig de fleste av konkurrentene i å rekruttere kvinner.
NYHETER 21 Okt - Drøyt 70 BIM-kiosker er sentrale i ikt-kontrakten med Universitetssykehuset i Stavanger (SUS 2023), sier Jone Vold, prosjekt­leder samferdsel i Bravida Norge.
Legger til rette for papirløs byggeplass
Stavanger er Norges Elbilhovedstad 2019
NYHETER 19 Okt Norsk elbilforening har kåret Stavanger til Norges elbilhovedstad i 2019.
NYHETER 18 Okt Omsetningen i teknologier som reduserer utslipp av klima- eller miljøskadelige gasser i maritim næring i Norge er tredoblet de siste fem årene, til 28 milliarder kroner i 2018.
Sterk vekst i grønn maritim næring
Kjøper elvaresykler
NYHETER 17 Okt Posten har kjøp to nye elektriske varesykler fra den engelske produsenten EAV, med en lastekapasitet på inntil 2,5 m3.
NYHETER 16 Okt Bravida, Veni og AV Fusion skal i løpet av de neste fire årene levere ikt-løsninger til det nye universitetssykehuset i Stavanger (SUS2023) for 14 millioner kroner.
Skal sørge for digital byggeplass
Utarbeider veileder for ­solceller på kirketak
NYHETER 15 Okt - Når det blir installert solceller på kulturhistoriske bygg er det viktig å ta hensyn til identiteten på bygget og dets visuelle virkning på miljøet.
NYHETER 14 Okt I en ny undersøkelse gjennomført av Sifo/OsloMet svarer henholdsvis 79 og 77 prosent at de mestrer og har oversikt over smarttingene sine.
Flere smartprodukter