Åpner 5G-nettet på ni steder i Norge

NYHETER - Vi har åpnet det første kommersielle 5G-nettet i Norge. Kunder med en 5G-enhet kan koble seg på fremtidens mobilnett i Trondheim, Kongsberg, Elverum, Bodø, Askvoll, Fornebu, Kvitfjell, Longyearbyen og Spikersuppa i Oslo, sier adm. direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge.
torsdag 14 mai 2020
Distrikts- og digitaliseringsminister Linda
Hofstad Helleland og dekningsdirektør
Bjørn Amundsen i Telenor Norge er klar for
5G i Norge 
Foto: Stian Kristoffer Sande/Telenor Group 

- Helt siden vi åpnet den første 5G-piloten i 2018, har vi vært opptatt av å eksperimentere, utforske og lære mest mulig. Fremtidens mobilnett er her. 

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland er glad for at 5G, som er viktig for norsk verdiskaping og digitalisering, åpnes flere steder. 

- Norge har noen av verdens raskeste mobilnett. Med 5G blir de både raskere og mer pålitelige. Situasjonen nasjonen for tiden er inne i, viser hvor viktig den digitale infrastrukturen er for de som arbeider hjemmefra. Det nye 5G-nettet vil gi bedre mobildekning og etter hvert bedre tilgang til bredbånd i hele landet. Dette reduserer sårbarheten i et stadig mer digitalisert samfunn, sier Helleland. 

Furberg påker at Trondheim er teknologihovedstaden i Norge.  
- Her er kreative start-up miljøer, produsenter av verdens beste mikrochips og forskerne som har fått Nobelprisen i medisin. 

- I stor grad kan mye av mobilteknologien spores tilbake til byen. Det var her GSM-standarden ble utviklet på 1980-tallet. Vi har åpnet 38 5G-basestasjoner i Trondheim. Denne utbyggingen fortsetter utover året. Dette gir et fantastisk grunnlag for fremtidig utvikling av teknologi og innovasjon. 

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim gleder seg over at det er Trondheim som blir landets første store 5G-by. 

- Dette åpner opp for en rekke muligheter. Våre forskningsmiljøer, arbeidsplasser, helsetilbud og innbyggere får tilgang til ny teknologi. Sammen gjør vi Trondheim til Norges mest teknologisk innovative by. 

Ambisiøse planer for 2020
Furberg opplyser at i løpet av 2021 skal Telenor oppgradere nærmere 2 000 basestasjoner.  
 
- De neste fire-fem årene skal 8 500 basestasjoner oppgraderes. Vi har ambisjoner om at Oslo, Bergen, Stavanger og Sandnes blir koblet på 5G-nett i løpet av året.   

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden