Økte med 25 ansatte i koronaåret

NYHETER - Vårt bidrag til den nasjonale dugnaden er å holde hjulene i gang. I fjor økte vi bemanningen med 25 ansatte. Av disse er 14 lærlinger, sier daglig leder Vegard Jelstad i Krøderen Elektro.
torsdag 21 januar 2021
ØKT BEMANNING. - I 2020 har det vært
full sysselsetting. Samtidig har vi økt
bemanningen med 25, sier daglig leder
Vegard Jelstad i Krøderen Elektro

- Vi vil ikke ødelegge utdanningsløpet til disse ungdommene. Vanligvis tar vi inn ti lærlinger hver vår. Denne gangen tok vi inn tolv. Vi overtok også ansvaret for to lærlinger fra en bedrift som gikk konkurs. Det er vårt samfunnsansvar å ta inn lærlinger og få folk i arbeid. Derfor har vi også ansatt elektrikere som ble ledige i vårt distrikt.

- Selv om vi merket en tydelig brems i mars og april, sendte vi ikke ut permitteringsvarsel. Vi hadde store prosjekter gående, blant annet Heradsbygda omsorgssenter på Ringerike og Sølvparken på Kongsberg. En del mannskaper ble flyttet over fra servicemarkedet til de store prosjektene.

Full sysselsetting

- Det har vært full sysselsetting hele året, i tillegg til noe utleie da service-, bolig- og hyttemarkedet skjøt fart igjen på høsten. Det har også vært godt å ha en litt romslig bemanning i perioder, da mange ansatte måtte være hjemme på grunn av stengte skoler og barnehager. Vi har skilt tydelig mellom koronarelatert fravær og annet fravær.

- Vi er opptatt av at de ansatte skal føle seg trygge. Rutiner og smitteverntiltak kom raskt på plass. De er mindre engstelige nå enn i begynnelsen av pandemien. Vi merker at de ansatte er glade for å ha en jobb som har vært der. De har sett hvordan folk mister jobbene sine i andre bransjer.

- 2021 blir veldig hektisk frem til sommeren. Vi venter også bra trykk på service, boliger og hytter til høsten. Samtidig trenger vi påfyll av større prosjekter. Et stort offentlig prosjekt glapp for oss i desember, da kommunen stoppet det. Det var kommet veldig langt i planleggingen. Her hadde vi lagt ned mye ressurser.

195 millioner i 2021

- Strategien er å lete blant de mindre prosjektene. Utfordringen her er at det er veldig mange interesserte. Dessverre er noen villige til å gå for lavt i pris for å få disse prosjektene. Dette er uaktuelt for oss.

- Selv om det lyser et orange lys for 2021, ser vi ikke svart på situasjonen. Vi tjente penger i 2020. Det er det også mulig å gjøre i år. Kanskje ikke like mye som før pandemien. Vi har budsjettert med en omsetning på 195 millioner kroner.

Downlight
Partnere
Elektro importören
Schneider Partnere
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron
ANNONSE
Nelfoskolen webinar