- Kjenner ikke mulighetene

NYHETER Elektriker Lorang Strand fra Asker ble beste norske utøver i yrkes-VM i Russland i år.
mandag 28 oktober 2019
- Jeg håper jeg kan bidra til å inspirere
flere til å velge yrkesfag, sier elektriker
Lorang Strand i Ansnes Elektro

21-åringen mener at selv om yrkesfag åpner mange spennende dører, kjenner altfor få unge til mulighetene.

- Mange har nok en oppfatning om at yrkesfag er å velge den ”smale sti”. At de låser seg til noe veldig konkret. Som nyutdannet elektriker opplever jeg det motsatte. Slike fagfolk trengs på mange områder. Dessuten er det gode muligheter for videreutdanning, blant annet som ingeniør.

Lorang sier at han ikke var helt forberedt på hvor stort og omfattende yrkes-VM var. Blant annet holdt president Putin tale siste dagen.

- Egentlig føler jeg at jeg nå er enda bede rustet til å gjøre en god jobb. Jeg håper enda flere får øynene opp for yrkesfag, og at jeg kan bidra til å inspirere flere til å velge yrkesfag.

Det var daglig leder Jan Bergerud i Ansnes Elektro som ga Strand et lite ”dytt bak” til å melde seg på yrkes-NM.

- Vi oppfordrer læringene til å prøve seg i yrkes-NM. De må få utfordringer. Dessuten tror jeg slike mesterskap er med på å løfte frem yrkesfag, og få dem som arbeider her til å bli litt ekstra stolte av det de gjør. Vi er utrolig stolte av den knallsterke innsatsen til Strand i VM.

Kjedeleder Tom Erik Eie i Elfag blir ekstra motivert av medlemmer som tar faget på alvor.

- Ansnes Elektro skal ha all honnør for at lærlingene får prøve seg på konkurranser som yrkes-VM. Det bidrar blant annet til å sikre rekrutteringen til bransjen.

- Det er behov for flere elektrikere. Utfordringen er å gjøre det spennende for dem å arbeide i bransjen og la de få utvikle seg. Derfor satser vi ekstra sterkt på montørene. Vi har blant annet et eget montørråd, der vi får mange gode innspill.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden