NYHETER

100 millioner til miljøvennlig nytenking

NYHETER Fem prosjekter kom gjennom nåløyet da Innovasjon Norge, Enova og Forskningsrådet i fjor høst lyste ut 70 millioner kroner til nye løsninger for utslippsfri, maritim transport.
mandag 26 juni 2017
Med 100 milllioner kroner i potten
ønsker næringsminister Monica Mæland
nye løsninger for utslippsfri tansport
på land

Med nye 100 millioner i potten for utslippsfri transport på land håper næringsminister Monica Mæland på enda større engasjement.
Støtteordningen "Pilot-E" ble lansert som et prøveprosjekt i fjor. Den skal bidra til at nye produkter og tjenester innen miljøvennlig energiteknologi blir utviklet og tatt i bruk. Pilot-E, som er et finansieringstilbud til næringslivet, følger aktørene fra idé til marked. De får blant annet en egen mentor med spisskompetanse.

I tillegg til beløpet på 100 millioner stiller Enova med en fleksibel ramme. Prosjektene kan eksempevisl være innen godstransport, bygg- og anleggsdrift og kollektivtransport. Sjøtrikker, verdens første hydrogenferje og en sightseeingbåt på batteri var blant prosjektene som fikk støtte i forrige runde.

- Vi må tenke grønnere, smartere og mer nyskapende. Målet er at norske bedrifter skal skape og selge flere bærekraftige løsninger. Det er bra for både miljøet for næringslivet, sier næringsministeren.

- Transportutslippene skal reduseres med 40 prosent innen 2030. Strengere krav til utslippsreduksjoner betyr at vi må være tidlig ute med nye løsninger. Det kan gi nye forretningsmuligheter for næringslivet.

Også prosjekter innen digitalisering av energisystemer kan søke. Ifølge NVE er det planlagt investeringer på 140 milliarder kroner i energinettet frem til 2025.

Partnere
Partnerlogo
Stanse fabrikken
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
FSE kurs