20 utstillere fikk besøk av 250 deltakere

NYHETER Utstillingen er en viktig del av Den Nasjonale Elsikkerhetskonferansen til Nelfo.
tirsdag 28 mai 2019
ELBILLADING. Garo tilbyr løsninger for lading av elbiler både til boliger, borettslag og arbeidsplasser

Her får deltakerne muligheten til å oppdatere seg på nye produkter og løsninger på elsikkerhetsområdet. I år fikk 20 utstillere, blant annet Garo, Elma Instruments, Telenor og Elko, besøk av 250 deltakere.

- Elsikkerhetskonferansen er en god arena for å ta pulsen på markedet. Vi har vært med flere ganger. Her får vi god kontakt med deltakerne. Både elsikkerhetskonferansen og årskonferansen til Nelfo er viktige arenaer for oss, sier Jørn Karlsen, markedssjef e-mobility i Garo.

- De siste årene har vi vært spesielt opptatt av lading av elbiler. Vi har løsninger for både boliger, borettslag og arbeidsplasser, i tillegg til hurtigladere for det kommersielle markedet. Det er viktig for oss å være på konferansen for å informere om det som skjer på dette området. Her går utviklingen veldig raskt.

- Vi stiller også neste gang. Da har vi forslag til en forbedring. For å unngå køen som oppstår fordi vi må gi samme informasjon til alle som kommer på standen, ønsker vi å presentere oss fra scenen.

INSTRUMENTER. Elma Instruments presenterte blant annet termiske kameraer og instrumenter for å teste ladestasjoner for elbiler

Instrumentsalg
Salgssjef Morten Fredriksen i Elma Instruments kom tilbake fra elsikkerhetskonferansen med nye kontakter og potensielle salg.

- Vi fikk flere salg. Blant annet var det stor interesse for adapteret Metrel EVSE for rask test av ladestasjoner for elbiler. Dette gjelder også de LBK-godkjente termiske kameraene fra Flir. Vi er superfornøyd med responsen fra deltakerne. Slik er det ikke på alle utstillinger.

- Med den avslappede atmosfæren på konferansen fikk vi også muligheten til mer dyptgående samtaler med kundene om problemstillinger de er opptatt av. Det setter vi stor pris på.

- Vi blir også med neste gang. Da ønsker vi litt mer oppmerksomhet på utstillerne. Det ville vært fint om vi kunne fått to-tre minutter til å presentere oss fra scenen. Da kunne deltakerne planlegge mer målrettete besøk i utstillingen.

IOT OG AL. Telenor inviterte Nelfo-bedriftene til samarbeid om blant annet IoT og AI

En av de beste møtearenaene
Key Account Manager Maria Vestli i Telenor sier at elsikkerhetskonferansen alltid byr på hyggelig miljø og godt faglig innhold.

- Vi lærer mye om både bransjen og hva myndighetene arbeider med. Samtidig bygger vi gode relasjoner. Dette er en av de beste møtearenaene vi er på. Nelfo er flink til å samle leverandører, bransje og myndigheter. Det er også en stor fordel at konferansen blir gjennomført på en båt, slik at alle hele tiden er samlet der.

- Telenor hadde også et innlegg om IoT og AI på selve konferansen. Dette fulgte vi opp på standen. Siden stort sett alle deltakerne går runden med å besøke utstillerne, var det bra trykk på standen.

- Vi er spesielt opptatt av å fremheve mulighetene Nelfo-bedriftene har på IoT-området. Derfor satte vi søkelyset på mulighetene for samarbeid, eksempelvis på smarte bygg. Her er flere Nelfo-bedrifter langt fremme.

- Dessuten fortalte vi hva Telenor gjør på 5G. Vi har testet det mot både førerløse busser og private hjem på Kongsberg. De neste på listen er Elverum og Trondheim. Vi inviterer Nelfo-bedriftene til å se hva vi gjør i disse byene, sier Vestli, som regner med at Telenor er på plass på neste konferanse om to år.

BYGGER NETTVERK. Elko bruker elsikkerhetskonferansen til å bygge nettverk og få kunnskap om hva markedet krever

Bygger viktig kunnskap
Key Account Manager Baard-Espen Hansen i Elko er svært godt førnøyd med deltakelsen på elsikkerhetskonferansen.

- Her deltar det mange ulike aktører vi ikke har kontakt med til daglig. Det gir oss mulighet til å bygge ut nettverket vårt, og få kunnskap om hva markedet krever. Gjennom foredragene får vi også mye faglig påfyll.

- Det er også en stor fordel at konferansen blir gjennomført på et sted der ingen kan stikke av. Samtidig er det svært praktisk at utstillerlokalet ligger vegg i vegg med foredragssalen.

- På konferansen møter vi mange fagfolk. Det er veldig fint å få bekreftet både fra dette fagmiljøet og aktører som DSB, DLE, Nkom og NVE at det vi gjør er riktig.

- Konferansen ga oss en god del leads. Resultatet kan være at vi gjennomfører aktiviteter vi ikke har gjort før. Som leverandør har vi en utfordring når det gjelder informasjon og kommunikasjon.

- Elko har vært utstiller på elsikkerhetskonferansen mange ganger. Vi satser på at vi også er med neste gang.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden