NYHETER

50 år i Caverion

NYHETER Servicemontøren og elektrikeren Knut Erik Bjørnholt har arbeidet i Caverion i 50 år.
torsdag 27 september 2018
Knut Erik Bjørnholt har vært ansatt i
Caverion i 50 år

Han startet i NEBB som 17-åring i 1968. 67-åringen er i full jobb, mangeårig klubbleder og en ivrig formidler av yrkeshemmeligheter til lærlinger.

I et innlegg på hjemmesiden til Caverion forteller Bjørnholt at det var bestekompisen fra Sørkedalen, der Bjørnholt vokste opp, som overtalte ham til å bli med å søke jobb hos NEBB i Oslo. Her fikk han tilbud om å bli løpegutt på lageret. Etter hvert fikk han her opplæring av en erfaren bas. Etter snaut tre år i lære ble han selv bas. Ti år senere gikk turen til Ålesund, der han arbeidet som bas på rådhuset i byen. Med en kone fra Nordfjordeid, flyttet han dit. Her han bodd og arbeidet siden.

- Hva er grunnen til at du har arbeidet i samme selskap i 50 år?

- I et stort selskap har du et stort nettverk. Både som fagmann og tillitsvalgt er det en fordel å ha et nettverk du kan spørre om råd i faglige spørsmål og dele erfaringer med.

Som klubbleder for montørklubben i Nordfjordeid siden begynnelsen av 90-tallet, har han et stort kontaktnett av nye og gamle kolleger.

- Den gjengen, eller familien der, liker jeg godt.

De siste årene Bjørnholt arbeidet mye selvstendig. Han brenner for kommunikasjonen med kundene, og er glad i den direkte kontakten med gode kunder.

67-åringen har også utviklet sin egen ”signatur” på elektrikeroppdragene han gjør, spesielt på bad.

- På et gjennomsnittlig stort bad er det vanlige å sette opp seks LED-spoter. Jeg liker å gjøre lyssettingen litt mer spennende. Derfor tar jeg vekk én spotlight, og setter heller inn små én watts pærer. Det gir et mer ”svulstig” lys.

Bjørnholt planlegger å arbeide til han blir 70.

- Jeg pleier å si at jeg er på toppen av karrieren, ler han.

Det er sjefen hans gjennom 30 år, avdelingssjef Jarle Melheim i Sogn og Fjordane, enig i.

- Bjørnholt er veldig positiv og kunderettet. Han er blant annet brennende interessert i opplæring av lærlinger. Det er imponerende at han etter 50 år i bedriften fremdeles er interessert i å lære mer.

Malmbergs
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden