70 åring ville ikke pensjonere seg

NYHETER Selv om det har vært flere oppkjøp, har elektriker Gunnar Øwre-Johansen i Caverion i Trondheim i praksis arbeidet på samme arbeidsplass i 53 år.
torsdag 12 desember 2019
Gunnar Øwre-Johansen (nr to fra venstre)
ble pensjonist i høst etter 53 år i Caverion.
Her er han sammen med kollegene
Roger Holte (t.v.), Brage Holthe og
Dennis Fossen

- Jeg har alltid trivdes, sier elektrikeren som blant annet har arbeidet i Gunnar Hofstad AS, Asea, Elektrisk Bureau, ABB, YIT og til slutt Caverion.

Det er kollegaene han vil savne mest som pensjonist.

- Når du er 70 år må du slutte. Egentlig vil jeg gjerne arbeide lenger.

17 år gammel startet Øwre-Johansen som lagergutt hos Gunnar Hofstad AS i 1966, som siden ble kjøpt av Caverion.

For å få lov til å starte lærlingtiden for å bli elektriker, måtte han først være ett år på lageret. I 1971, etter fire år som lærling, var han klar for fagprøven.

Siden har han arbeidet som elektriker, bortsett fra en periode på 15 år da han var på kontoret i Trondheim.

I løpet av denne tiden var han også ansvarlig for lærlingene og el-verkspapirer, og styrerepresentant for ansatte i Asea i to år.

- Lærlinger er en viktig ressurs. For at både de og bedriften skal få mest mulig ut av lærlingtiden, er det viktig med god og riktig opplæring.

Når avdelingen i Trondheim fikk Miljøsertifisering ISO 14001, var det mye takket være arbeidet til Øwre-Johansen.

”Ikke rør det der”.
Etter mer enn 53 år i arbeidslivet har han vært med på endringene i bransjen, blant annet på områder som teknologi og HMS. På spørsmål om hva han synes om utviklingen, svarer han kontant fabelaktig.

- I 1966 var det lite oppmerksomhet på HMS. ”Ikke rør det der”, var for det meste HMS-opplæringen vi fikk. Det gikk mest på sunn fornuft. Nå har vi en egen HMS-app som hjelper oss til alltid å tenke sikkerhet.

- Jeg så en person med fullt verneutstyr for første gang på midten av 70-tallet. Det var en svenske. De lå foran oss på HMS-arbeid. Han hadde på seg hjelm, briller, hørselvern og hansker.

- Samtidig ble det mer oppmerksomhet på arbeidsmiljø og sikkerhet i Norge. Det viser Arbeidsmiljøloven som kom i 1977. Øwre-Johansen gjennomførte selv grunnopplæring i verne- og arbeidsmiljø i 1976.

- Jeg har alltid vært interessert i HMS og arbeidsmiljø. I flere år var jeg med i Hovedverneombudet i Trondheim, og har arbeidet som HMS/kvalitetskoordinator.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden