75 år med Elis Elektro

NYHETER - Det som startet med isolasjonsprodukter i 1945 er i dag et selskap som lagerfører rundt 3 000 produkter på eget lager i Oslo.
onsdag 18 mars 2020
MER SYNLIG. - De siste årene har vi vært opptatt av å bli mer synlige i markedet, samtidig som vi har økt satsingen på prosjektmarkedet. Dette har bidratt til økt omsetning, sier daglig leder Geir Arkøy i Elis Elektro (nr to fra venstre). Her sammen med distriktssjef Tom Svenningdal (t.v.) i Elis Elektro, produktsjef føringsveier Vegard Sigvik i Elis Elektro og prosjektsjef Øyvind Faye i Lysteknikk Elektroentreprenør. Bak på lift Anders Blakkisrud i Lysteknikk Elektroentreprenør. ©Fotograf John Petter Reinertsen

Blant annet har vi agenturet for svenske MPbolagen, som utvikler og produserer kabelføringsveier, gitterbaner, armaturskinner, kabelbaner, veggkanaler og grenstaver, sier daglig leder Geir Arkøy i Elis Elektro.

- De siste 15 årene er omsetningen økt fra 30 til 150 millioner kroner. Målsettingen er 200 millioner kroner i 2025.

- Våre hovedsatsingsområder er kabel, føringsveier og elektrokomponenter. Dette gjelder blant annet nipler, kabelbeskyttelse, fuktsperrer, gel-produkter for bruk i fuktige omgivelser, ulike kabeltyper og føringsveier i galvanisert og syrefast utførelse. Dette selger vi gjennom grossistleddet til blant andre elinstallatører, som er en viktig kundegruppe.

Tøffe etterkrigsår
- Starten på selskapet var preget av at andre verdenskrig sluttet i 1945. I de første årene var det mange utfordringer. Eksempelvis var det vanskelig å få importlisens og mangel på varer. Selskapet fikk sine første agenturer i England og USA.

- I 1970 hadde virksomhet blitt så stor at det var behov for mer plass. Ni år senere flyttet selskapet på nytt til nåværende lokaler på Lindeberg i Oslo, som da var det lengste næringsbygget i Norden. Her har vi kontorer til 24 ansatte og et lager på 750 m2.

- Etter den siste flyttingen startet også satsingen på installasjonsmarkedet, med salg gjennom elektrogrossistene. Med oppkjøpet av Nordic Electro i 2005 ble produktspekteret utvidet med kabel.

Kundebesøk
Arkøy fremhever at Elis Elektro har agenturer for 12 europeiske kvalitetsleverandører.

- De fleste er tyske. Siden 2010 har vi hatt agenturet for MPbolagen.

- God service og oppfølging er en suksessfaktor, blant annet med kundebesøk. Sju selgere er til enhver tid på farten over hele Norge. I fjor etablerte vi også et avdelingskontor i Trondheim, som er samlokalisert med avdelingskontorene til ØS Varme, SG Armaturen, Wago, Reka Kabel og Micro Matic.

- For tiden er vi i gang med å levere kabel og føringsveier til Økern Portal i Oslo. Dette er et av de største byutviklingsprosjektene i hovedstaden, med kontorbygg og markedsarealer på nesten 70 000 m2. Med flere andre prosjekter har vi fått en god start på 2020.

Rigget for vekst
- Hvordan skal dere øke omsetningen til 200 millioner kroner?

- De siste årene har salget økt jevnt. At vi har styrket vår posisjon gir oss  størrelse til å satse. Vi er rigget for vekst.

- Samtidig skal flere bli kjent med våre produkter og tjenester. Selskapet har mye å tilby. Vi er alltid på jakt etter nye kvalitetsprodukter montørene sparer tid på å installere.

- Oppkjøp kan også bli aktuelt. Vi følger med på det som skjer i markedet. Et eventuelt oppkjøp må passe inn i vårt konsept, sier Arkøy, som regner med en omsetningsøkning i år på fem prosent.

- Med en ambisiøs vekststrategi satser vi på nye områder som samferdsel. Det skal bygges broer, veger og tunneler for mange titalls milliarder kroner. Her skal vi ta markedsandeler.

Mer kabel
- Samtidig skal vi øke kabelsalget, blant annet til ladeanlegg for elbiler. De neste årene skal det selges mange elbiler i Norge. På hovedkontoret i Oslo investerer vi i vårt eget elbiladeanlegg med 12 ladepunkter.

- For tiden er det mye oppmerksomhet på solceller og lagring av energi. Også dette er et interessant område for oss.

75-års markering
Arkøy forteller at 75-års jubileet skal markeres på flere måter.

- Blant annet skal vi sponse Grorud IL fotball, som i år spiller i Obos-ligaen for første gang. I løpet av året skal vi også dele ut 30 000 kaffekopper med jubileumslogo. Dessuten blir det flere samlinger med de ansatte, som teateraften og weekendopphold.

- På Eliaden inviterer vi til skikkelig bursdagsfeiring med ballonger, boller og rødbrus. 

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden