NYHETER

Bedre læremiljø med LED-belysning

NYHETER - LED var et naturlig valg da Kurland skole i Lørenskog skiftet den gamle belysningen.
onsdag 17 oktober 2018
BEDRE LÆREMILJØ. Defa har levert LED-
belysningen på Kurland skole i Lørenskog. 
Foto: DEFA

Både klasserom, matsal og fellesrom fått LED-belysning, sier Geir Bjørnstad, Global Sales and Market Director Lighting i Defa Norge.

- Det er økende etterspørsel etter LED-baserte interiørarmaturer.

- Belysning er et spørsmål om trivsel. Stadig flere skoler investerer i et bedre miljø, der energismart LED-belysning er en viktig bidragsyter. Det er en positiv utvikling.

- Våre løsninger blir valgt i mange rehabiliteringsprosjekter og nybygg. Kurland skole er et godt eksempel på dette. Her var den nye belysningen ferdig installert til skolestart i fjor. Ett år senere er både lærere og elever  godt fornøyd med resultatet.

Ledge
- I klasserommene er de gamle, utenpåliggende T5-armaturene byttet med utenpåliggende armaturer fra Ledge-familien. Disse er så tynne at det nesten ser ut som de er integrert i taket. De gir et mye bedre lys, samtidig som energiforbruket er redusert fra 116 W til 48 W pr. armatur. 

- Riktig skolebelysning gjør stor forskjell for både lærere og elever. Kvaliteten på belysningen er viktigere for helse og trivsel enn de fleste er klar over. Riktig belysning skjerper konsentrasjon, og påvirker hvor mye vi må anstrenge oss for å se. Det påvirker humør, døgnrytme og helse.

- Det er ikke brukt menneskeorientert belysning på Kurland skole. I et eksisterende bygg er det en mye mer omstendelig prosess å installere det nødvendige av styringssystemer for et slikt anlegg. Derfor ble det valgt konvensjonell LED-belysning. Det betyr at lyset ikke skifter farge etter tiden på døgnet. Skolen har likevel fått en veldig god belysning.

Trivselskaper
Anne Berg, baseleder på Kurland skole, fastslår at den nye belysningen har positiv virkning på arbeidsmiljøet.

- Et klasserom er en viktig arbeidsplass, fylt med aktivitet og læring. Bra arbeidslys er viktig. Det påvirker både lærernes og elevenes trivsel og prestasjoner på en positiv måte. 

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19