NYHETER

Ble mer produktive med ny LED-belysning

NYHETER Gjennom et omfattende prosjekt fastslår Osram at ansatte føler seg bedre, friskere og får mer energi med moderne kontorbelysning.
mandag 2 oktober 2017
Prøvepersonene i prosjektet savnet lyset
da prosjektperioden var over. 
Foto: Osram

De blir også mer nøyaktige og produktive.

Den tyske lysprodusenten har levert belysningen til prosjektet, der 124 kontoransatte ved hovedkontoret til CBRE i Amsterdam fikk arbeide i lokaler med det nyeste innen kontorbelysning. Tilbakemeldingene tyder på at de trivdes godt: 71 prosent av deltakerne opplevde å få mer energi, 78 prosent trivdes bedre og 78 prosent følte seg friskere. Studien viser også at nøyaktigheten i arbeidet deres økte med 12 prosent, mens produktiviteten økte med ti prosent.
Effekten av den nye belysningen ble ekstra tydelig da den ble endret tilbake til den gamle settingen. Mange av de ansatte trodde at lyset var slått av. Det tok litt tid før deltakerne ble vant til den gamle belysningen igjen. De ville beholde lyset fra forsøksperioden.
Belysningen i forsøket er det nyeste innen ”Human Centric Lighting”, eller ”menneskeorientert belysning”. Armaturen som ble brukt til grunnbelysningen er en svært tynn pendelarmatur, Arktika Biolux. Den gir 4 000 kelvin direkte monochrome light, og 6 500 kelvin indirekte monochrome light.


 


 

Partnere
Partnerlogo
Stanse fabrikken
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga