Bygger miljø-boliger på Fornebu

NYHETER Boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu skal bli et forbildeprosjekt.
torsdag 13 august 2020
- Nansenløkka på Fornebu skal bli et
forbildeprosjekt, sier prosjektsjef  Tor
Evert Lindeland i Obos (t.v.), konsernsjef
Daniel Kjørberg Siraj i Obos, ordfører
Lisbeth Hammer Krog i Bærum kommune,
kommunalsjef Jannicke Hovland i Bærum
komme og prosjektleder Ulla Hahn i
FutureBuilt
Foto: Tove Lauluten

De 600 boligene som skal bygges mellom Nansenparken og kjøpesenteret Fornebu S er et samarbeid mellom Obos, FutureBuilt og Bærum kommune. 

- Vi skal skape løsninger som blir etterspurt av fremtidens boligkjøpere. Prosjektet er gjennomtenkt med tanke på arkitektur, energiforbruk, bokvalitet og sosial bærekraft, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Etter planen starter byggingen neste år. 200 av boligene skal være særskilte forbildeprosjekter med ekstra strenge miljøkrav. Målsettingen for de andre boligene er et kutt i CO2-utslippene med 30-50 prosent.
Prosjektet tjuvstartet i fjor med byggingen av et midlertidig felleshus og parsellhager. Felleshuset, som er bygget av gjenbrukte materialer, er selvforsynt med strøm.

Fornebu pilotområde

- Jeg er veldig glad for at Obos som en stor og seriøs aktør setter ambisiøse klimamål for utbyggingsplanene på Fornebu, sier ordfører Lisbeth Hammer Krogh i Bærum kommune, som også er FutureBuilt-kommune.
- Vi ønsker en bærekraftig, grønn og urban byutvikling. Fornebu er vårt pilotområde for fremtidens klimavennlige løsninger. I 2027 bør all byggevirksomhet her gå i null, eller kanskje til og med i pluss.

Prosjektleder Ulla Hahn i FutureBuilt forteller at det i begynnelsen var tungt å få med boligutbyggerne.

- Dette i ferd med å snu. Vi har hatt flest næringsbygg og offentlige bygg. Nå kommer de grønne boligene for fullt. Det skjer dels fordi både utbyggere som Obos tar samfunns- og klimaansvar, samtidig som boligkjøperne har våknet.
De etterspør miljøboliger med lavt energiforbruk, sunne byggematerialer, deleløsninger, sosiale arenaer og fellesarealer.

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Easycalc