Bygger trådløst og fremtidsrettet

NYHETER - Boligkjøpere forventer smarthusteknologi i nye boliger. Dette er et satsingsområde, sier prosjektleder Kim Kuremyr i Minel Klavestad Installasjon og serviceleder Erik Hogseth i Sørum Elektriske.
torsdag 19 november 2020
BEDRE BO-OPPLEVELSE. - Smarthus-
­teknologi gir bedre bo-opplevelser, sier
fagansvarlig Christian Sundt Jensen (t.v.)
i SnekkerTeam og prosjektleder Kim 
Kuremyr i Minel Klavestad Installasjon 

De to selskapene skal henholdsvis installere smarthusløsninger fra Eaton for utbyggerne Snekkerteam og Smartbo 
 

93 smarthytter

Daglig leder Espen ­Skoglund i Smartbo forteller at de skal bygge 93 smarthushytter ved Glomma, som skal være ferdige i 2021. 

- I Nes Strandhager skal vi skape moderne, miljøvennlige og arealeffektive hytter. Interessen er stor. Mange er allerede solgt. 

- Vi har standardisert hyttene med smarthusteknologi fra Eaton. At lys og varme styres trådløst gir rene flater uten ledninger. Teknologien gjør det enkelt å redusere energiforbruket, samtidig som det er lagt til rette for å styre lys og varme fra mobilen.  

Økende marked

Hogseth forteller at han regner med at samarbeidet med Smartbo minst vil vare ut neste år. 

- Markedet for smarthusteknologi er i sterk vekst. Dette merker vi med stadig flere henvendelser. Eksempelvis vil mange komme frem til en varm hytte på vinteren, slik vi skal sørge for med hyttene Smartbo skal bygge.  

- Siden Sørum Elektriske ble startet i 2000 har vi bygget kompetanse på smarthusløsninger. Dette tilbyr vi blant annet i boliger, kontorer, næringsbygg og skoler. Her både prosjekter, leverer og installerer vi anleggene. Vårt største prosjekt var en skole, der det også er installert SD-anlegg.    

Salg på hjemmesiden

- Smarthus er et viktig satsingsområde for oss. Foreløpig har vi fire montører som har spesialisert seg på dette.  

- I boligmarkedet er det størst interesse for smarthusløsninger i nybygg. Mange i denne gruppen har satt seg inn i hvilke muligheter denne teknologien gir. Ofte har de en klar kravspesifikasjon. Vi bruker også hjemmesiden vår aktivt i arbeidet med å selge slike løsninger.  

- Talestyring og musikkløsninger er også blitt en del av smarthuskonseptet. Er dere klare for dette? 

- Vi følger nøye med på teknologiutviklingen. Dette er vi klare for. 

Blir standard

Fagansvarlig Christian Sundt Jensen i Snekkerteam forteller at de skal bygge sin første smarthus-klare tomannsbolig på 150 m2 i Sarpsborg. 

- Dette blir standarden fremover. Når det ikke er nødvendig å borre hull i vegger og tak for å trekke kabler går byggingen raskere. Samtidig ligger alt til rette for smarthusoppgraderinger. Dette gir nye muligheter.  

- Stadig flere boligeiere ønsker smart­hus­teknologi. Dette gjelder ikke kun yngre. Nylig flyttet et par i 50-årene inn i et av husene vi har bygget. De var raske med å koble seg opp på mobil-appen som styrer huset. 

Gode bo-opplevelser

- Å skape gode bo-opplevelser krever smarthusteknologi. Her skal vi være ambisiøse og nytenkende. Denne teknologien gjør boligene både bedre og mer verdt. Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Sundt Jensen, som opplyser at Snekkerteam bygger rundt 15 boliger i året. 

Enklere og mer effektiv hverdag

Kuremyr er inspirert av satsingen til ­Snekkerteam. 

- Smarthusteknologi gir boligeierne en enklere og mer effektiv hverdag. Bedre styring reduserer blant annet energiforbruket, som er et viktig klimatiltak. Med den tradisjonelle kablede installasjons­metoden måtte boligeieren ha gjort store grep for å få en god smarthusløsning. Å kunne bygge på løsningen gjør veien til et fullverdig smarthus kort og kostnads­effektiv. 

- Vi har erfaring og kompetanse på smarthus. Dette er et viktig satsingsområde for oss. 

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron twistline