NYHETER

Designbasert landstrømløsning

NYHETER En landstrømløsning med vekt på design er blant nyhetene vi presenterer på Eliaden i år, forteller konsernsjef Jakob Særsten i Bømlo-bedriften Los Elektro.
mandag 28 mai 2018
LANDSTRØM. Los Elektro skal levere
landstrømanlegg til Bergen og Omland
Havnevesen. Dette gjelder lavspent-
tilkoblingspunkter på Dokken, Nykirke-
kaien, Festningskaien og containerhavna. 
Foto: Laila Sandvold Macdonald

- Landstrømsløsningen ”Sinus” skal sørge for strøm til store båter ved landligge, samtidig som den skal se bra ut i bymiljøet. Vi har allerede fått henvendelser fra flere norske havner om løsningen. Det ser ut som vi snart får den første store leveransen.

Varmepumpe og Rockroller
- På messen skal vi også vise en varmepumpe for næringsmiddelindustrien. Den er utviklet av Olvondo Technology, der Los Elektro er deleier. Varmepumpen gir varme på inntil 200 grader, og kjøling ned til minus 15-20 grader. Vi har allerede levert noen pumper, som er rettet mot verdens­markedet. Noen kommuner bruker den til fjernvarmeanlegg.

- Dessuten har vi med Rockroller. Denne løsningen for trekking av høyspentkabel i fjell lanserte vi på Eliaden i 2016.

- Det er et voksende marked for denne løsningen. Blant annet har vi nettopp ferdigstilt et prosjekt for Sognekraft i Lidal i Fjærlandsfjorden. Selskapet har også bestilt et nytt prosjekt.

- Vi har fortsatt en vei å gå før løsningen er helt ferdig utviklet. Å trekke kabel i stigning er ikke noe problem, mens det for trekking i synk trengs tilleggsutstyr. Vi arbeider med å få flere detaljer på plass.

- I tillegg til energisektoren leverer vi tjenester til kunder i maritime næringer og bygg- og anleggsbransjen. Vi utfører alt av oppdrag fra commisioning og super­vising på offshore vindmølleplattformer til installasjoner i fiskeoppdrettsanlegg og service-elektro.

Alltid vært til stede. - Selskapet har et godt forhold til Eliaden. Vi har besøkt messen hver eneste gang siden starten. I 2016 hadde vi for første gang stand, med egenutviklede løsninger for energimarkedet. Denne satsingen fortsetter.

- I vår har vi etablert et eget Oslo-kontor. Her skal vi ha en avdeling med spesialistkompetanse på høyspent og energi. Dette er et svært viktig marked for oss.

- Seks ansatte skal betjene standen på Eliaden. Dessuten skal rundt tjue ledere og beslutningstakere besøke messen. Vi håper at både Statkraft, andre store e-verk og selskaper fra næringsmiddelindustrien kommer innom standen.

Særsten fastslår at Eliaden er et viktig møtested.

- Vi er her for å gjøre Los Elektro-navnet synlig i energisektoren. Samtidig er det viktig for de ansatte å gå rundt på messen for å få inntrykk og opprette kontakter. 

Malmbergs
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden