Digitalt barnesykehus i Bergen

NYHETER Schneider Electric skal levere en EcoStruxure-løsning til Helse Bergen i forbindelse med byggetrinn to av Barne- og Ungdomssykehuset.
mandag 26 august 2019
Schneider Electric leverer en EcoStruxure-
løsning til andre byggtrinn av Barne- og
Ungdomssykehuset i Bergen.
Bildet viser første byggetrinn.
Foto: Helse Bergen

Installasjonen skal sørge for et smart og digitalt sykehus, med vekt på energi- og driftseffektivitet og en enklere, tryggere og mer effektiv hverdag for ansatte og pasienter.

Kontrakten gjelder SD og automatikkanlegg, pasientsignalanlegg, brannalarmanlegg, adgangskontroll, ITV og integrasjon av SD og automatikk med tilkoblede systemer i prosjektets digitale tvilling og BIM-modell, i tillegg til integrasjon av andre tekniske anlegg.

Nyeste teknologi

- Sammen med byggherre og andre entreprenører skal vi levere de mest innovative og fremtidsrettede teknologiene. Vi skal arbeide i et prosjektmiljø med stor oppmerksomhet på effektivitet, ”å gjøre det riktig med en gang” og gjennomføring basert på BIM, LEAN og systematisk ferdigstillelse, sier Nariman Fakhraee, Country Sales Director i Schneider Electric Norge.

Overingeniør Kristian Brandseth i Helse Bergen fremhever at de skal bygge et fremtidsrettet, miljøvennlig og driftseffektivt bygg.

- Det blir spennende å utvikle løsninger med integrasjon av BIM og alarm- og signalanlegg.

79 000 m2

Fullt utbygd vil det nye sykehuset være på rundt 79 000 m2. Dette er fordelt på 29 000 m2 i trinn en og 50 000 m2 i trinn to. Første byggetrinn var ferdig høsten 2016. Byggetrinn to, og hele barne- og ungdomssykehuset, skal etter planen være ferdig ved årsskiftet 2022/2023.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden
ANNONSE
Light + Building