Digitalt dypdykk

NYHETER - Konferansen Energismarte bygg på Thon Hotell Arena Lillestrøm i februar neste år tar et dypdykk i den digitale fremtiden.
onsdag 19 desember 2018
ERFARINGER FRA NYBYGG.
På Energismarte bygg skal det presen-
teres erfaringer fra ferdigstilte smartbygg,
blant annet nybygget til Atea på Sola.
 Foto: Atea

Stikkordene er ansvar, utfordringer og muligheter, sier Vigdis Sværen, fagsjef nærings­politikk i Nelfo.

- Vi lover et aktuelt program. Jeg er spesielt spent på fremtidsforsker Ole Petter Nyhaug, som jeg tror vil gi et godt overordnet bilde av marked og trender. Innlegget til Thomas Linland-Vik fra KE Automasjon om entreprenørenes rolle i den digitale verdikjeden kan bli spesielt interessant.

- Deltakerne kan også glede seg til foredragene om rammebetingelser og virkemidler. Her blir det innlegg fra Enova, Norwegian Green Building Council (NGBC) og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

- Bente Hoff fra Nasjonal sikkerhets­myndighet (NSM) skal snakke om it- og cyber-sikkerhet. Hun tar også opp ansvaret leverandører og elinstallatører har i forbindelse med økt bruk av digitale løsninger, plug-and-play, heatmapping osv. Hoff skal dessuten orientere om regelverk, risiko og utfordringer.

Kortvarig tittel
- Det er konkurranse i markedet om å bygge smartest. For ­bransjen er det viktig at disse byggene også er energieffektive. Her blir det  presentert flere konkrete prosjekter, både nybygg og rehabiliteringer.

- På konferansen får deltakerne dessuten høre om hvordan smartbyggene fungerer. Det er viktig å høste erfaringer fra disse. Jeg oppfordrer byggeierne til å dele sine erfaringer, slik at aktørene kan lære hele veien.

- Hvor lenge er et smartbygg ferskvare i dagens marked?

- Jeg tror ikke tittelen verdens smarteste bygg varer lenge. Det er nok mange aktører som snuser på dette. Spørsmålet er hva som egentlig er smart. For at noe skal kunne betegnes som smart, må det ha brukernytte.

- Belysning er et naurlig tema. Salgssjef Bjørn Erik Askestad i Glamox skal blant annet snakke om belysning som infrastruktur.

En halv dag til faglig dybde
Sværen forteller at konferansen neste år er lagt opp litt annerledes enn før.

- Med de tidligere todagerskonferansene har det vært færre deltakere den andre dagen. Vi håper den nye modellen vil blåse nytt liv i dag to. Den første dagen kjører vi konferansen med etterfølgende middag. Dag to blir det parallellseminarer med fire seminarer å velge mellom. Hver deltaker kan få med seg to seminarer. De går litt dypere ned i områder som energi­effektivisering og nye energiløsninger, som blant annet solenergi og elbillading.

- Smarte løsninger kommer for fullt. Spørsmålet er hvilken rolle elinstallatørene og leverandørene får i dette markedet. Her er det både utfordringer og enorme muligheter for bransjen.

Meld deg på konferansen her

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden