NYHETER

Diskré og avansert komfyrvakt

NYHETER - Vår nye komfyrvakt MicroSense er så liten og diskret at den nærmest blir usynlig under kjøkkenviften.
tirsdag 19 februar 2019
Den nye komfyrvakten MicroSense er godkjent både i henhold til europanormen EN50615 og FG-godkjent, Produktet har mer enn 100 patenter

Den er markedets minste og mest avanserte. For  rask og enkel installasjon leveres komfyrvakten ferdig paret og innstilt for de vanligste monteringshøydene, sier produktsjef Kjell Ytterdal i Micro Matic.

- På grunn av skjemmende utseende og størrelse synes mange det er vanskelig å finne en velegnet plass til komfyrvaktsensoren. Rommene boligeiere bruker mest penger på kvalitet og design på er bad og kjøkken. Derfor er de lite interessert i å få svært synlige sensorer plassert på vifter, vegger eller i tak. Vi har lagt stor vekt på å gjøre den så slank og nøytral som mulig.

- Utviklingsarbeidet, som har tatt flere år, har involvert interiørdesignere, arkitekter og industridesignerne. Det er utviklet en helt ny programvare og måleteknikk, som gjør det mulig å drive mikroprosessorer med minimalt energiforbruk. Dette har vært nødvendig for å få produktet til å fungere med drift av kun ett CR2032 knappecellebatteri. Det betyr at størrelsen på sensoren er betydelig redusert.

- Det har vært svært utfordrende å oppfylle designerkravene til produktet som kun er 11 mm tykt. Med normal bruk skal batteriet ha en levetid på seks år, sier Ytterdal, som opplyser at sensoren er produsert i fargene sølv, hvit og sort.

Fabrikkinnstilt
- MicroSense er rask og enkel å installere. Montasjeplaten på sensoren festes enkelt med tosidig tape, som leveres ferdig påsatt. Komfyrvaktsensoren kan monteres 45-200 cm over koketoppen, både under ventilatorhetten, på vegg og i tak. Det er viktig at sensoren ”ser” ned mot koketoppen for å overvåke temperaturen der. Her må det brukes veggbrakett som vinkler den nedover ved veggmontering.

- De største kjøkkenventilatorleverandørene opplyser at deres mest solgte hetter skal monteres 40-65 cm over koketoppen. Micro Matic har derfor fabrikkinnstilt MicroSense til disse høydene. I de fleste installasjonene er det derfor ikke behov for følsomhetsjustering.

Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga