Diskuterer batteriindustri

NYHETER På et webinar har blant andre visepresidenten i Europakommisjonen, Maroš Šefcovic, statsminister Erna Solberg, olje- og energiminister Tina Bru, styreleder Fredrik Persson i Svenskt Näringsliv og NHO-president Arvid Moss diskutert hvordan de nordiske landene sammen kan ta en sterk posisjon i europeisk batteriproduksjon.
torsdag 20 august 2020
Sentrale politikere og næringsledere
diskuterer hvordan de nordiske landene kan
bli en komplett verdikjede, fra utvinning av
råmaterialer til celleproduksjon og
montering av batteripakker til biler, busser
og skip
Foto: Andrew Roberts, Unsplash

- Norge har den høyeste andelen elektriske biler og stadig flere elektrifiserte ferger og skip i kysttrafikk. Det gir gode forutsetninger for å bygge en ny næring med kunder i store deler av verden og arbeidsplasser i Norge. Godt samarbeid med nordiske naboer kan gjøre det mulig å få på plass hele verdikjeden. Om ikke i Norge alene, så i Norden, sier Nora Rosenberg Grobæk, ansvarlig for arbeidet med batterinæringen i Invest In Norway.

Det nystartede norsk-svenske samarbeidet i Hydro Volt er et godt eksempel på nye forretningsmodeller basert på batterier. Anlegget norske Hydro og svenske Northvolt skal ha klart i Fredrikstad neste år, skal gjenvinne og resirkulere batterier fra norske elbiler.

Beyonder, Freyr og Morrow Batteries er tre andre norske prosjekter som planlegger å sette i gang produksjon av battericeller.

Verdensledende

- Norske klyngemiljøer er verdensledende på kompetanse om gjenbruk og resirkulering. Dermed kan Norge og Norden ta en posisjon som en stor batteriprodusent med lite klimaavtrykk, sier Grobæ

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Easycalc