Elko-fabrikken nedlagt

NYHETER Elko-fabrikken på Åmot blir lagt ned. Elko flytter produksjonen og distribusjonssenteret fra Åmot til henholdsvis Schneider Electric sin fabrikk i Merten i Tyskland og Schneider Electric sitt distribusjonssenter i Örebro i Sverige.
tirsdag 16 juni 2020
Elko-fabrikken på Åmot blir lagt ned. De siste
årene har den stått for en stadig mindre del av
salget i selskapet
Foto: Elko

- Flyttingen er resultatet av en grundig utredning som har pågått siden januar i år.
Dette er også i tråd med strategien om å samle den europeiske produksjonen til færre og større fabrikker og distribusjonssentre for å utnytte stordriftsfordeler og med geografisk beliggenhet nær de største markedene i Europa, sier Karoline Nystrøm, styreleder i Elko og adm. direktør i Schneider Electric Norge.

- Dette handler ikke om at de ansatte har gjort en dårlig jobb. Tvert imot. Vi er godt fornøyd med den dedikerte innsatsen de har gjort i mange år.

- De siste årene har fabrikken på Åmot stått for en stadig mindre del av Elko sitt salg. Nye smarte produkter selskapet lanserer i sommer er produsert av andre større fabrikker i konsernet. I en stadig tøffere markedssituasjon er Elko nødt til å produsere produkter på en mest mulig rasjonell og effektiv måte for å beholde og utvikle sin markedsposisjon i Norge og Norden.

- Etter planen skal flyttingen skje i løpet av 2021. Frem til da går produksjonen som normalt. Ingen ansatte på Åmot mister jobben i 2020. Mange vil fortsette et godt stykke ut i 2021.

- Vi håper at arbeidsmarkedet har tatt seg opp igjen innen den tid, og at de ansatte får nye muligheter andre steder når fabrikken legges ned. Som arbeidsgiver skal vi stille opp for våre ansatte i en vanskelig tid. Vi skal støtte dem med å finne ny jobb, tilby gode sluttpakker og mulighet for overgang til AFP.

Naviled
Partnere
Elektro importören
Schneider Partnere
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Mitt Anbud