NYHETER

Endrer planene for nytt regjeringskvartal

NYHETER Regjeringen nedskalerer det nye regjeringskvartalet. Statsminister Erna Solberg sier at området får høyere sikkerhet enn i dag.
tirsdag 23 oktober 2018
Det nye regjeringskvartalet, slik det vil
se ut fra Youngstorget. 
Illustrasjon: Statsbygg/Team Urbis

Samtidig skal det bli mer åpent og tilgjengelig for fotgjengere og syklister. Kvartalet blir også bilfritt.
I den nye skissen er byggene lavere enn reguleringsplanen tillater. Totalvolumet blir også mindre enn tidligere planlagt. Alle departementene unntatt Forsvarsdepartementet skal samles i kvartalet. Det planlegges for 4 700 ansatte, mot opprinnelig 5 700. De nye planene gir et regjeringskvartal med 30 prosent lavere arealbruk enn i dag. Den trinnvise byggingen skal gi fleksibilitet til å tilpasse byggene til den faktiske utviklingen i antall ansatte.
Nybyggene, som skal prosjekteres og bygges i henhold til miljøklassifiseringen Breeam Excellent, skal varmes og kjøles med sjøvann.
Høyblokka skal rehabiliteres først. Det betyr at Statsministerens kontor og Justis- og beredskapsdepartementet blir blant de første til å flytte tilbake til regjeringskvartalet etter terrorangrepet 22. juli 2011.

Byggestart blir i 2020. Etter planen skal Høyblokka, D-bygget og Møllergata 19 være klare for innflytting i begynnelsen av 2024.

kampanjeZenit
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19