Enklere energilagring

NYHETER - Med vår xStorage Compact-løsning er det enkelt å lagre energi fra fornybare energikilder. Den kan også muliggjøre lading av elektriske kjøretøy i næringsbygg og områder med kapasitetsproblemer, sier adm. direktør Jon Helsingeng i Eaton Norge.
fredag 14 august 2020
Energilagringssystemet xStorage Compact
som er to meter høyt, 60 cm bredt, 104 cm
dypt og veier 690-725 kilo, har en kapasitet
på inntil 750 kWh
Foto: Eaton

- En ny markedsundersøkelse fra NVE fastslår at solenergimarkedet i Norge doblet seg fra 2018 til 2019. I fjor ble det installert mer enn 51 MW. Året før 23,5 MW.

- Ved utgangen av 2019 var det installert mer enn 120 MW solenergi i Norge. Rundt 60 prosent av dette er montert i nærings- og industribygg.

- Norge ligger fortsatt langt bak Sverige og Danmark på dette området. Potensialet for å produsere mer solenergi er stort. Dette øker også viktigheten av energilagring og intelligent styring av energi. Denne trenden er kun i startfasen.

Direkte styring mot solceller

- Når strømproduksjonen er høy og forbruket lavt, lagrer xStorage Compact solenergi på batteriet isteden for at energien sendes billig ut på strømnettet.

- Batterier øker selvforsyningsgraden og bidrar til økt forsyningssikkerhet, samtidig som de gir fleksibilitet i forbruksmønsteret for netteier og brukere. Dette vil redusere behovet for nettinvesteringer, sier Helsingeng, som sikter til en pågående elektrifisering av samfunnet og utbygging av strømnettet.

- xStorage Comfort kan bidra til å fjerne topper i strømforbruket. Dette reduserer både strømregningen og belastningen på strømnettet.

Energilagring muliggjør elbillading

Helsingeng ser for seg at energilagring blir stadig viktigere for å etablere ladestasjoner for elbil.

- I flere områder er det lokale strømnettet ikke dimensjonert for hurtiglading av mange elbiler samtidig. Løsningen er å øke kapasiteten med et energilagringssystem. Da er det ikke nødvendig å bygge ut strømnettet, som koster mye.

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Easycalc