Femti år med Micro Matic Norge

NYHETER I 1969 startet ingeniør Jens Teigen med salg og markeds­føring av produkter fra det danske selskapet Micro Matic.
mandag 4 november 2019
TERMOSTATspesialist. Termostater er et
viktig marked for Micro Matic Norge
Foto: Micro Matic Norge

Denne virksomheten har vokst til et selskap med 61 ansatte og en omsetning på 330 millioner kroner.

- Fra starten leverte Micro Matic Norge blant annet tidsautomatikk, myntautomater og fotocellebrytere. Da var dette et marked med begrenset produktutvalg. Etter hvert ble produktområdene flere. I dag samarbeider vi med drøyt 25 ledende europeiske produsenter, sier adm. direktør Tomm Karlsen i Micro Matic Norge.

- Virksomheten ble skilt fra Micro Matic i Danmark og etablert som et eget selskap med norske eiere i 1979. Dette eierskapet varte til 2007. Da ble selskapet kjøpt av investorselskapet Hercules Capital. Dagens eiere, Møllerfamiliens investorselskap Katalysator, overtok i 2016.

Fire hovedmarkeder
- Micro Matic Norge har hovedkontor og showrom i Asker, med landsdekkende distriktskontorer.

- Våre viktigste markedsområder er elektro, ventilasjon, billading og løsninger for kraftselskaper og tavlebyggere. Vi har vært en ledende leverandør på styring av gulvvarme siden introduksjonen av Norges mest solgte termostat Microtemp i 1986.

- Vi er alltid åpne for nye markedsområder, samtidig som våre eiere er aktivt opptatt av utvikling når det gjelder produkter og tjenester. Uansett hvilke endringer som skjer, skal vi dele kompetanse for å bidra til å gjøre kundene mer konkurransedyktige.

- Jeg vil også nevne vårt miljøengasjementet. Dette er et satsingsområde, både når det gjelder produktenes bidrag til å redusere energiforbruket, livssyklusen til produktene og fotavtrykket til selskapet.

Smarte bygg
- Hvordan vurderer dere markedsutviklingen?

- Vi har en egen prosjektavdeling for smarte bygg. Her er det en svært god utvikling. Samtidig er det et stort og økende marked for energimåling og energistyring, først og fremst i industribygg. Elektromarkedet er i stor grad avhengig av utviklingen i byggenæringen, der vi forventer et stabilt marked.

- En tilsvarende situasjon ser vi for ventilasjon. Her har vi en god utvikling innen behovsstyrt ventilasjon og brannspjeld med styring.

- De neste årene regner vi med omsetningsvekst, med et godt bidrag fra ladesystemer i et marked som er i sterk vekst. I år ligger vi allerede an til en god økning.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden