Fornyet håp for Fornebubanen

NYHETER En t-baneforbindelse til Fornebu kom betydelig nærmere en realisering etter at grunneierne er blitt enige om hvordan kostnadene skal fordeles.
torsdag 27 juni 2019
I 2027 kan Fornebu t-banestasjon stå
klar til å ta imot reisende.
 Illustrasjon: Fornebubanen

Obos tar nesten halve regningen.
Gjennom bymiljøavtalen fra 2014 forplikter Staten seg til å betale halvparten av kostnadene. Resten skal dekkes av Oslopakke 3.
I begynnelsen av juni inngikk Akershus fylkeskommune en avtale med grunneierne på Fornebu, som er Obos, Aker, Telenor Eiendom, Telenor Arena, Teleplan, Bærum kommune, Selvaag, KLP og K2 Eiendom/Fornebu Hotellinvest.
Obos går inn med rundt halvparten av de 2,3 milliarder kronene Fornebubanen vil koste. I tillegg skal de bidra med rundt 1,3 milliarder kroner til sosial infrastruktur, som eksempelvis skoler og barnehager.
Ifølge Obos kan Fornebubanen stå ferdig til bruk i 2027. Utbyggerne vil starte utbygging av nye boområder parallelt med at banen blir bygget. Kommunestyret i Bærum vedtok en plan i mars 2019 som åpner for bygging av rundt 11 000 nye boliger på Fornebu.
- Det har vært en god, men krevende prosess å komme til en avtale. Nå må Staten ta ansvar for å få fortgang i byggingen av banen. Dette prosjektet utløser store samfunnsøkonomiske gevinster gjennom å legge til rette for storstilt boligbygging og næringsutvikling kombinert med god kollektivutbygging, både i Oslo og i Akershus, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden