Fra tussmørke til flomlys

NYHETER - Sammenliknet med den gamle halogenbelysningen er LED-belysningen som natt og dag. Fra en hverdag i tussmørke, har vi fått belysning som skaper motivasjon og arbeidsglede. Dette sørger flere tusen LED-armaturer fra SG for, sier administrasjonssjef Yvonne Marie Seville i Finn.no.
mandag 30 november 2020
EFFEKTBELYSNING. Tube mini er
installert for å gi effektbelysning 

- I mange år har vi levd i dunkle lokaler i Sontum-gården i Oslo. De ansatte var så misfornøyde med arbeidsmiljøet at vi vurderte å flytte. Dette ble endret da gårdeier gikk for totalrenovering. I andre etasje, der to kantiner er slått sammen til én, er det skapt et sosialt og levende miljø. I tredje-sjette etasje er det åpne kontorlandskap med møterom med gode lys-, lyd- og ventilasjonsforhold.  

- Fortsatt sitter de fleste på hjemmekontor. Derfor har de ikke tatt lokalene skikkelig i bruk. Vi håper at belysningen vil bidra til økt trivsel, sier Seville, som forteller at bygget på begynnelsen av 1900-tallet var kretsfengsel i Oslo. 

Godt samarbeid

Prosjektleder Elisabeth Økland i Abildsø Elektriske opplyser at selskapet er totalleverandør av svak- og sterkstrømsinstallasjone i Sontum-gården.  

- Samarbeidet med byggherre Finstad og Jørgensen og SG Armaturen har vært meget bra. Alle har vært lydhøre for hverandres ønsker og behov. Byggeier var tydelige på hva de ville ha. Det gjorde det enkelt å velge riktig belysning uten for mange endringer.  

- Sammen med SG Armaturen har vi gjennomført en detaljert beskrivelse av ulike belysningsløsninger. LED-armaturene oppfyller kravet til god romfølelse og lyseffekt.  

- Installasjonen har gått på skinner. Underveis er noen himlinger i hver etasje erstattet med LED-armaturer i himlingsflåter i stedet for åpne himlinger. Det er også brukt downlights i flåter som gir optimal lysgjengivelse, sier Økland, som forteller at de har samarbeidet SG Armaturen i mange prosjekter.  

Ulike armaturtyper

Salgsrepresentant Lars Gøran Engebråten i SG Armaturen forteller at de har levert ulike typer LED-armaturer til Sontum-gården.   

- I korridorer er pendelen Lineal ­installert med ulike lengder og hjørneoppdelinger. Pendelen Facet, som belyser kontorarbeidsplassene, kan dimmes med snortrekk som skal gi de ansatte individuell og riktig lysmengde. Flere steder i bygget er downlighten Junistar Soft installert i nedsenkede himlinger, mens den utenpåliggende armaturen Disc 290 blant annet er brukt i trapperom og gangsoner.   

- I sosiale områder er det montert 3-tennings strømskinner av typen Shopline. Her henger Zip Tube Mini og Zip Tube Mini Pendel. Alle møterom blir belyst av LED-panelet Sense 600x600, som dimmes med vår faseavsnittdimmer Leddim?400.

Naviled
Partnere
Elektro importören
Schneider Partnere
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Mitt Anbud