Full sysselsetting i koronaåret

NYHETER - 2020 ble et helt annerledes år. 12. mars ble det mye uro og usikkerhet i organisasjonen. Blant annet var montørene redde for å ha med seg lærlinger. Derfor sendte vi permitteringsvarsel til flere av de sistnevnte. Disse trakk vi tilbake før det var gått en uke. Etter fjorten dager begynte det å gå seg til.
fredag 29 januar 2021
- Vi ser forbi dagens situasjon. Mål-
settingen er å komme tilbake til 2018-
nivå med en omsetning på 110 mill. 
kroner, sier faglig ansvarlig Jarle
Popperud i Forenede Montører
Kongsberg

- Fordi vi nettopp hadde avsluttet flere store prosjekter, og ikke landet nye, traff nedstengingen oss ekstra hardt. Vi ble også påvirket av oljebremsen, siden vi har kunder som kun leverer til oljeindustrien. Derfor slet vi litt gjennom den første perioden. 

- Medlemsbedriftene i Nelfo er flinke til å hjelpe hverandre. Det er jeg veldig stolt over. Vi har leid ut ti-femten prosent av de ansatte til selskaper med bemanningsbehov. På denne måten har vi unngått permitteringer, og holdt alle våre 80 ansatte i arbeid. 

- Omsetningen i 2020 lander på rundt 20-25 prosent under fjoråret. Hovedsaken til dette er koronapandemien. De viktigste prosjektene som har bidratt til å holde hjulene i gang i 2020, er rammeavtalene vi har med Kongsberg kommune, store eiendomsforvaltere og næringskunder. Dette gjelder blant annet rehabilitering av skolebygg.  

- Med å doble inntaket fra tre til seks, satset vi ekstra på lærlinger i fjor. Vi er forpliktet til å hjelpe samfunnet på denne måten. Selv om utplassering av vgs-elever har vært litt vanskelig i år, har vi løst dette med å ta dem inn enkeltvis. For tiden har vi en jente på utplassering. 

- Når det gjelder 2021 har vi fått to prosjekter som blir svært viktige for oss utover våren. Også dette året blir nok spesielt. Vi er spesielt spente på første kvartal. Målsettingen er å komme tilbake til 2018-nivå, med en omsetning på 110 millioner kroner. Vi ser forbi dagens situasjon. Hverdagen kommer tilbake.  

Naviled
Partnere
Elektro importören
Schneider Partnere
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron
ANNONSE
Nelfoskolen webinar