Gjør nyansettelser under lockdown

NYHETER Mens koranaviruset har satt sitt preg på elinstallasjons­bransjen har Krøderen Elektro og Ingeniør Ivar Pettersen i Drammen ansatt flere fagfolk.
onsdag 10 juni 2020
NYANSETTELSER. Ingeniør Ivar Pettersen i
Drammen har ansatt et par nye montører
tter at myndighetene innførte koronatiltak.
Selskapet har heller ikke stoppet inntaket
av lærlinger 
Foto: Ingeniør Ivar Pettersen 

 - Med brått tilgang på erfarne montører etter 12. mars har vi ansatt fem nye. Dette er fagfolk vi trenger, sier daglig leder Vegard Jelstad i Krøderen Elektro. 

Selskapet har avdelinger på Modum, Krøderen, Sigdal, Kongsberg, Flå og Ringerike. Under koronakrisen har alle de 140 ansatte vært i full jobb.  

- Vi var litt bekymret da ­myndighetene iverksatte koronatiltakene. Da var det nokså kaotisk. De ansatte kjente på en stor usikkerhet. Siden mandagen etterpå har vi ikke vært særlig bekymret, sier Jelstad.  

Is i magen
- Jeg forstår godt at bedrifter som kun arbeider i servicemarkedet må permittere. Vi er godt inne i både service- og prosjektmarkedet, med god tilgang på oppdrag som har gått som planlagt. Dessuten har vi flyttet montører fra service­arbeid til prosjekter. 
 

- Samtidig som vi har snakket om at permittering kunne bli aktuelt, har vi vært opptatt av å ha litt is i magen og beholde roen. Vi har ikke sendt permitteringsvarsler.  

Tar inn lærlinger som vanlig
Jelstad forteller at også inntaket av lærlinger går som normalt.
 

- I vår har vi inngått åtte kontrakter. Målsettingen er å få to lærlinger til innen 11. juni, slik at alle kan begynne hos oss 11. august. Det er viktig å rekruttere, samtidig som vi synes det er viktig å følge oppfordringen om å ta inn lærlinger. Med to lærlinger til er vi på nøyaktig samme antall som i fjor. 

Trakk permitteringsvarsler
Adm. direktør Geir Ivar Pettersen i Ingeniør Ivar Pettersen i Drammen, som har avdelinger i Vikersund, Oslo, Moss og Sandefjord, opplyser at også de har ansatt montører etter at myndighetene innførte koronatiltak.  
 

 - Selv om enkelte kunder har stengt oss ute, har vi klart å omrokere slik at vi har holdt aktiviteten gående. Vi gikk ganske tidlig ut med permitteringsvarsler. De trakk vi tilbake i god tid før de skulle begynne. Vi har spredt virksomheten på ulike markeder, som industri, service og prosjekt. Service, inkludert privatboliger og næringsbygg, utgjør 60 prosent.   

- Med rundt 220 ansatte vil det alltid være litt bevegelse i arbeidsstokken. En del nye som ble ansatt før 12. mars, har startet etter at koranaviruset slo til. I løpet av krisen har vi dessuten ansatt et par elektrikere. Snart begynner en nyansatt i stillingen som it-ansvarlig, samtidig som vi er i gang med å ansette teknikere til elkontroller. 

Satser på lærlinger
- Også når det gjelder inntak av lærlinger følger vi samme opplegg som vi alltid gjør. Hvert år tar vi inn ti personer. De fleste lærlingene vi har skrevet kontrakt med, kan regne med å begynne hos oss i slutten av august eller begynnelsen av september. Vi forsøker stort sett å følge skoleåret. 
 

- Vi ansetter og rekrutterer ganske enkelt fordi vi har fremtidstro. Det kommer en hverdag igjen etter pandemien.  

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Easycalc