NYHETER

Gjentar robotsuksess

NYHETER - Roboten YuMi ble en stor suksess på Eliaden i 2016. Det skal vi gjenta i år, sier informasjonssjef Even Fladberg i ABB.
fredag 25 mai 2018
Også i år kommer samhandlings­roboten
YuMi på Eliaden. Foto: ABB

- YuMi er en toarmet samhandlingsrobot. Det betyr at den kan arbeide sammen med mennesker i et produksjonsmiljø uten sikkerhetsbur.

Roboten stopper umiddelbart om den kommer borti noe den ikke er programmert for å berøre. Den har også integrert syn, slik at den eksempelvis kan gjenkjenne komponenter den skal plukke. Roboten er i bruk hos flere norske elektronikkprodusenter, og ved produksjonslaben til Universitetet i Agder.

- Hvilken oppgave får roboten på Eliaden?

- Den skal dele ut godterier til de besøkende, som også får muligheten til å ta og kjenne på komponenter. Det kan være nyttig å bli bedre kjent med komponentene, og se hvordan de er laget og hva de er laget av.

- Vi skal også demonstrere bruk av VR-briller. Her kan de besøkende konkurrere med en robot om å plukke konfektbiter. Slike briller kan eksempelvis brukes til å prosjektere, designe og teste produkter i en virtuell verden. På dette området går utviklingen raskt.

Malmbergs
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden