God innsats i Yrkes-VM

NYHETER Selv om de norske deltakerne ikke nådde helt opp i årets Yrkes-VM, reiste elektriker Lorang Strand hjem med en Medal of Excellence i bagasjen.
torsdag 29 august 2019

Med en score på 720 poeng var han en av seks norske deltakere som fikk dette (medaljen deles ut til de får 700 poeng eller mer). Telekommunikasjonsmontør Tora Kristine Holen var ikke så langt unna med 680 poeng.
Mesterskapet ble arrangert i Kazan i Russland, der deltakere fra 67 land konkurrerte i 56 fag.

Elektriker Lorang Strand var en av seks
norske deltakere som fikk Medal of
Excellence med mer enn 700 poeng
Foto: Worldskills

- Jeg tror det blir veldig positivt å fortelle at jeg har konkurrert internasjonalt, sier Lorang Strand, som til daglig arbeider i Ansnes Elektro i Asker.
Han tok utfordringen da sjefen spurte om han kunne tenke seg å svare på quizen som er første kvalifiseringsrunde til Yrkes-NM. Det ble første skritt på veien til yrkeslandslaget.
- Også de andre ansatte fikk se spørsmålene, slik at de fikk inntrykk av nivået på konkurransen. Jeg besto quizen og gikk videre i den teoretiske kvalifiseringen. Deretter var det Yrkes-NM på Hellerudsletta og kvalifisering til yrkeslandslaget.

God test

Telekommunikasjonsmontør Tora Kristine
Holen synes Yrkes-VM var en god test. 
Foto: Worldskills

Tora Kristine Holen, som er ansatt i Eltel Networks i Oslo, forteller at hun deltok i Yrkes-VM for å teste hvor god hun er i faget.
- Jeg er stolt av å være på yrkeslandslaget. Det var ikke nødvendig for meg å gjøre dette med tanke på fremtidig karriere. Jeg har jobb. Det blir positivt å sette VM-deltakelsen på cv-en.

- Jeg fikk noen tips fra japanske kolleger om hvordan jeg kan spare tid. Konkurrentene fra Japan og Sør-Korea har et litt annet utgangspunkt enn oss. De får fri fra jobben for å trene på heltid. Dessuten har de øvingsmoduler som de setter sammen i rack på ulike måter. Hver slik modul koster 200 000 kroner. Det er nyttig å møte disse konkurrentene og lære av dem.


Både Strand og Holen hadde en travel sommer med trening bak seg før konkurransen startet i forrige uke.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden
ANNONSE
Light + Building