NYHETER

Halverer monteringstiden

NYHETER - Vi har installert en elbil-ladeløsning fra Zaptec og Wago. Med flatkabel i garasjetaket og smartladere montert langs veggen, er det enkelt å koble til flere ladere.
onsdag 12 september 2018
Wago flatkabel tilkoblet elbillader fra
Zaptec

Kommunikasjonen fra smartladeren skjer via skyen. Det gir oversikt over effektforbruket i garasjen og strømforbruket til beboerne. Uten denne løsningen måtte vi ha lest av hver lader manuelt i garasjen. Det er bortkastet tid, sier styreleder Kenneth Rørdam i Rasta Gård Boligsameie.

- Med vår flatkabel slapp boligsameiet å montere egne føringsveier, som kabelbroer og baner. Lastfordeling og kommunikasjon mellom laderne skjer med en dobbeltisolert flatkabel, sier salgs- og produktsjef Stein Olav Grasdalen i Wago.

- Flatkabelen fordeler effekten til alle smartladerne, som kommuniserer med hverandre på Ethernet over samme kabel. Dette gjør det unødvendig å legge egne datakabler mellom smartladerne. Ladekonseptet passer godt til små og store garasjeanlegg, parkeringshus, borettslag, sameier og bedrifter.

Prosjektleder Service Erik Andrè Andersen i Sønnico og Eivind Kjensli, som er ansvarlig for nasjonale kunder i Sønnico, forteller at installasjonen av ladeløsningen i Rasta Gård Boligsameie tok to dager.

- Det er mindre enn halvparten av tiden sammenlignet med tradisjonell kabling. Fra hovedtavlen strekkes en rundkabel til Wago flatkabel. Fordelen med å bruke flatkabel er at det kun strekkes én kabel i hele garasjeanlegget. Tradisjonell kabling hadde krevd 18 kurser, en til hver lader. Det er enkelt å koble seg på anlegget med nye ladere og skyløsningen, som gir brukerne full oversikt over strømforbruket fra kjøkkenbordet.

- En PLC-modul (Power Line Communication) er koblet til flatkabelen, som gjør at smartladeren kommuniserer mot skyen.

Salgssjef Filip Nag i Zaptec forteller at med ZapCharger Pro kan inntil 30 elbiler lades i løpet av en natt med en 63 A kurs, der hver elbil har tilgang til inntil 22 kW på hver enkelt ladestasjon.

kampanjeZenit
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19