NYHETER

Helelektrisk turistbåt

NYHETER Det prisvinnende turistfartøyet Vision of The Fjords får et søsterskip.
fredag 22 september 2017
Den helelektriske turistbåten Future of
The Fjords skal frakte turister i verdens-
arvområdet Nærøyfjorden i Sogn og
Fjordane. Foto: The Fjords

Til forskjell fra forgjengeren blir Future of The Fjords helelektrisk og utslippsfri.

- Det nye fartøyet er en visjon som går i oppfyllelse. Ikke bare blir båten lydløs. Den viser også at det er mulig å besøke sårbare områder på en trygg og utslippsfri måte. Forhåpentligvis blir dette et paradigmeskifte for bransjen, sier daglig leder Rolf Sandvik i The Fjords.

Enova støtter prosjektet med 17,8 ­millioner kroner. De siste årene har de bidratt til å realisere batteriløsninger i en rekke fartøy, der Future of The Fjords blir det første helelektriske.

- Dette er et stort og viktig sprang i batterirevolusjonen til sjøs. The Fjords tar oss ett steg nærmere visjonen om en utslippsfri transportsektor. Vi tror at Future of The Fjords vil gjøre at resten av turistnæringen raskere tar steget over til elektriske båter, både i Norge og utlandet, sier markedssjef Petter Hersleth i Enova.

Future of The Fjords bygges hos verftet Brødrene Aa. Det var ett av fem maritime prosjekter som i fjor vant i konkurransen Pilot-E, et felles finansieringstilbud til Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova. Turistfartøyet tar imot sine første passasjerer i april 2018.

Partnere
Partnerlogo
Stanse fabrikken
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga