NYHETER

Historisk fredsmonument i moderne lys

NYHETER Arco della Pace (Fredsbuen) er et viktig, historisk landemerke i den italienske byen Milano.
onsdag 16 mai 2018
Arco de la Pace har fått en mye varmere
belysning enn mange andre monumenter
 Foto: Thorn/Fabio Baraldi

Med nye LED-lyskastere fra Thorn står den enda bedre frem i mørket. Lyskasterne er installert for å få de arkitektoniske detaljene best mulig frem.

Arco della Pace er bygget i granitt og marmor, med en bronsestatue av fredsgudinnen på toppen, i en vogn trukket av seks hester. Monumentet, som ble påbegynt i 1807, skulle være en hyllest til den franske keiser Napoleon Bonaparte. Etter Napoleons nederlag ved Waterloo i 1815 ble hele prosjektet stoppet. Buen ble fullført i 1838, etter ordre fra keiser Franz den 1. av Østerrike.

Denne gangen skulle buen markere fredsavtalen som ble inngått på Wien-kongressen i 1815.
Fredsbuen er et viktig landemerke og møtested for både lokalbefolkningen og turister. Kommunen ønsket en løsning som kunne gi en ren, presis og effektiv belysning, både for selve monumentet og området rundt. Den nye installasjonen skal både framheve detaljer i buen, og samtidig gjøre at folk synes det er trygt å gå i området.
Lysinstallasjonen består av 20 kompakte armaturer av typen Contrast 2, montert på eksisterende stolper i området rundt fredsbuen. Det er brukt et varmere lys enn det som er vanlig i mange andre tilsvarende installasjoner. Armaturene gir et lys med fargetemperatur på 3 000 K, som fremhever de varme rosa fargetonene i marmoren.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19