Investerer i solenergi­selskap

NYHETER Elentreprenøren Fjeldseth og kraft­selskapet FosenKraft Energi kjøper hver 40 prosent av solenergiselskapet Getek.
torsdag 29 oktober 2020
TRØNDER-TRIO. - Vi er rigget for vekst i solenergimarkedet,
sier konsernsjef Arnt Solem (t.v.) i FosenKraft, daglig leder
Morten Gaustad i Getek og adm. direktør John Waatsveen 
i Fjeldseth 

De tre trønderselskapene, som tilsammen har mer enn 230 års erfaring, skal satse slagkraftig på fornybar energi. 
Adm. direktør John Waatsveen i 
Fjeldseth
 ser på det nye samarbeidet som et skikkelig kvantesprang i det grønne skiftet.   

- Dette stemmer godt med våre strategiske planer.
Vi har lenge ønsket å være med på utviklingen av solenergi. Gjennom 
Getek og deres kompetanse får vi en skikkelig kickstart.  


- Dessuten gjør samarbeidet med FosenKraft Energi og deres grønne profil at vi sammen blir en komplett ­leverandør av solenergi. I fellesskap kan vi levere både på pris, kompetanse, effektivitet og kvalitet. Samtidig skal vi skreddersy løsninger for kunder i svært ulike bransjer og krevende forhold. 

Waatsveen og konsernsjef Arnt Solem i FosenKraft fremhever at investeringene i Getek er en konsolidering av unik kompetanse på tvers av fagområdene kraftproduksjon, installasjonsvirksomhet og fornybare energikilder. 

230 års erfaring

FosenKraft Energi på Ørlandet og Fjeldseth i Trondheim har tilsammen 200 års erfaring. På samme måte har Getek i Malvik mer enn 30 års erfaring fra solcellebransjen. Selskapet har også ut­viklet hybride, autonome og mobile energiforsyningsløsninger som har gjort selskapet til en ledende ­leverandør av strømforsyningsanlegg til aktører som NVE, Norsk Polarinstitutt, Avinor, forsvaret, FN og politiet.   

Polarinstituttet har blant annet brukt selskapet sin spisskompetanse på svært avsidesliggende områder som Dronning Maud Land og Bouvetøya, mens NVE bruker de mobile energiløsningene til Getek når de måler rasfarenivået ved "Mannen" i Romsdalen og andre "farlige" fjellområder.   

Satser på bærekraftig energi

- Vi har lenge ønsket å satse enda mer på bærekraftige produkter og tjenester. Næringslivet og det offentlige roper etter grønne løsninger. Her er satsing på solenergi et naturlig valg. Vi ønsker å øke vår kompetanse både på solenergi, frittstående hybride energiforsyninger og blå sektor. Derfor investerer vi i Getek som har svært solid erfaring på disse områdene, sier konsernsjef Arnt Solem i FosenKraft. 

Getek skal fortsatt satse både lokalt og nasjonalt. Vi håper selvsagt også at det blir ekstra stor fart på solenergiutbyggingen i Trøndelag.  

FosenKraft har samarbeidet med Fjeldseth på mange områder. Derfor er vi ikke i tvil om at de er en perfekt partner i vår miljøsatsing.  

Rigget for vekst

Daglig leder Morten Gaustad i Getek sier at selskapet får med seg to solide selskap som vil øke tilgangen på både ressurser og nye prosjekter.  

- Dette vil gjøre oss mye mer slagkraftige og konkurransedyktige, samtidig som det vil styrke oss i arbeidet med å utvikle nye produkter og løsninger. 

- Vi er rigget for vekst i solenergi-markedet, sier Getek-sjefen, som forteller at selskapet for tiden gjennomfører et pilotprosjekt for Den Norske Turistforening (DNT) langt inne på Hardangervidda.  

- Her skal DNT-flaggskipet Rauhelleren bli verdens mest miljøvennlige turisthytte. Her skal dieselfyring byttes med ren solenergi. Vi leverer hele den tekniske løsningen.  

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron twistline