Jevn vekst for varmespesialist

NYHETER - Vi har spesialisert oss på varmeprodukter- og løsninger til elektro­bransjen. Her tilbyr vi et stort utvalg til blant annet boliger, hytter og rehabiliteringsmarkedet. Dette gjelder produkter som varmekabler, varmefolier, varmebrett og Bluetooth-termostater i tillegg til LED-armaturer, sier markedssjef Lars Ruud i Varmecomfort.
tirsdag 23 mars 2021
VARMEBRETT. Det nye varmebrettet Icecon 
hindrer isdannelse i takrenner og opp-
hoping av snø på taket 

- Til tross for koronapandemien økte vi omsetningen i fjor. Vi forsetter veksten vi har hatt de siste årene. Med nye produkter som varmekabelen FLXCUT, varmekabelserien Heat My Home, varmebrettet Icecon og LED-downlights skal vi ta markedsandeler. 

- Gjennom koronapandemien har vi tatt i bruk digitale verktøy som Teams. Eksempel­vis er vi kun et tastetrykk unna våre utenlandske leverandører. Dette sparer oss for mye reising. 

- For å øke bruken av digitale salgsverktøy har vi ansatt en egen markeds­ansvarlig. Med blant annet enkle søkeverktøy for produkter og dokumentasjon skal vi gjøre det lettere for våre kunder å få oversikt på hjemmesiden vår.  

- Vi prosjekterer også varmekablene og takrenneanleggene vi leverer. Produktene har tegningsunderlag som beskriver installasjonen.  

Én kabel

 - Varmekabelen FLXCUT kan brukes i alle rom. Elinstallatørene slipper å ha flere varmekabler på lager. Kabelen, som legges som vanlig med sløyfer på gulvet og enden koblet i en termostat, har også en ”innebygd” kaldende på inntil 170 cm. Den reduserer både monteringstid, planlegging og varelageret. 

- FLXCUT er en ohmsk kabel som kappes der det er ønskelig. Effekten tilpasses med CC-avstand. Enden kan avsluttes med å montere en endesmokk, eller trekke begge ender i en boks for å unngå skjøter i gulvet. Selv om prisen er litt høyere enn en vanlig varmekabel, er dette raskt spart inn med å unngå monterings- og logistikkutfordringene vanlige kabler gir, sier Ruud, som opplyser at de har brukt to år på å utvikle produktet. 

Hindrer isdannelse

 - Det nye varmebrettet Icecon hindrer isdannelse i takrenner og opphoping av snø på taket. Blant annet er det installert på Rjukan skole, som løste problemet de hadde med farlige istapper. 

- Brettet monteres på utsiden av takrennen med varmekabelen FLXCUT outdoor. Her er det ikke nødvendig å legge varmekabel i takrennen, slik at regnvann kan renne fritt ned i avløpet. Løsningen beskytter varmekabelen mot vær og vind, som igjen gir lenger levetid på varmekabelen. Den er også godkjent av Riksantikvaren til bruk på verneverdige hus.  

Spesialutformet aluminiumsprofil

- Med varmebrettet er varmekabelen flyttet ut i en spesialutformet aluminiumsprofil, som er festet på yttersiden på takrennen. Med å legge varmekabelen i et eget spor er den blant annet beskyttet mot UV-stråling og kraftige vindkast. Varmebrettet leder varme inn i selve takrennen, som gir raskere snøsmelting.  

- Utfordringen med varmekabel i takrenner er at snø kan pakke seg over varmekabelen. Da kan det oppstå ishuler rundt kabelen, slik at det fortløpende danner seg istapper. Kabel i renne og grad/stokkbrett er en optimal løsning for å hindre istapper og samling av snø. Varmebrett på takkrenner gir en jevn varmefordeling inn i takrennen. Det 120 cm lange brettet hektes på i takrennens vulst, og der kabelen klipses inn i brettet.

Downlight
Partnere
Elektro importören
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron
ANNONSE
Nelfoskolen webinar