NYHETER

Kjøpesentre oppgraderer til LED-belysning

NYHETER Ahlsell Facility Management, Glamox Luxo Lighting, GK Elektro og Ahlsell Partner skal oppgradere fellesbelysningen i 70 Thon-/Amfi-kjøpesentre med LED-belysning.
onsdag 20 september 2017
CaptionFellesområdene i AMFI Drøbak
City er oppgradert med ny LED-belysning
fra Glamox Luxo Lighting. Foto: Ahlsell

For alle sentrene er det gitt tilsagn om Enova-støtte

- Ikke bare kutter vi kostnader. Den nye belysningen har kvaliteter som på mange områder langt overgår konvensjonell belysning. Det er heller ingen tvil om hvilken vei markedet går. Også de største lysprodusentene dreier produksjonen over til LED. Vi har også oppfordret leietakere til å bytte belysning, sier Ole-Martin Moe, avdelingsleder for energi og tekniske anlegg i Thon.

- Leietakere som har byttet er svært godt fornøyd. En av butikkenes største driftskostnad er energi. En stor del av energiforbruket er knyttet til lys og kjøling.

Det er Glamox Luxo Lighting som skal levere belysning til fellesarealene. Det omfatter alt fra inngangspartier, korridorer og trapper til kontorer og parkeringshus.

- Vi er i full gang med sentre på Otta, i Moss, Ski, Sandnes og Flekkefjord. Samtidig er vi på befaring på de andre sentrene, sier teamleder Martin Rafdal i Glamox Luxo Lighting.

Cato Myrvold, segmentsjef for facility management i Ahlsell tror at noe av suksessfaktoren i dette prosjektet er totalpakken de tilbyr sammen med Glamox Luxo Lighting og GK Elektro.

- Den består av kvalitetsprodukter fra Glamox Luxo Lighting, rapportering og prosjektledelse fra Ahlsell, mens GK Elektro installerer produktene.

Partnere
Partnerlogo
Stanse fabrikken
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga