NYHETER

Komplett showrom

NYHETER - Vårt nye showrom viser komplette løsninger for LED-belysning og lysstyring.
tirsdag 30 januar 2018
ILLUSJON. På badet ser det ut som det
kommer dagslys fra taket, og at det er
mulig å gå rett ut på en terrasse.
Dette er illusjoner skapt med LED. 
Foto: Halvor Gudim, Lyskultur

Det er blant annet inspirert av forespørsler fra kunder, leverandørenes showrom og løsninger vi har levert, forteller markedssjef Kitty Folsland i Nortronic.

- Alle de ansatte har vært involvert i ideer, løsninger og montering. På denne måten har vi fått enda mer praktisk erfaring med bruk og montering av produktene. Det har vært spennende og inspirerende å velge produkter og løsninger til showrommet. Her har vi valgt fra øverste hylle fra alle våre leverandører.

LED hovedbelysning
- Selv om det er noen få downlights, er hovedbelysningen LED. Etterspørselen etter LED-striper øker mye, spesielt til hotellprosjekter, store private prosjekter og mange kreative og morsomme installasjoner. LED-striper leveres i ulike typer og fargetemperaturer. De tar liten plass og kan monteres på et utall måter. Vi har også utstyr som gir mulighet for dimming, på samme måte som annen LED-belysning. Her er det mange løsninger for både vanlig belysning og dekor. Vi har blant annet LED Neon-striper, som kun brukes til ren effektbelysning. Med LED  blir det lekt mye mer med lys og effekter. Med alle mulighetene tror vi LED-striper får enda større betydning.

DALI-styring
Folsland fremhever at lysstyringen er en viktig del av installasjonene i showrommet.

- Alt lys, både hvitt og RGB, styres med Lunatone DALI-moduler. Fordelen med DALI er at funksjonene det er behov for, kan velges nøyaktig. I showrommet bruker vi både små og store DALI-styrepaneler, som har overordnet styring av alt lys. På enkelte funksjoner har vi brukt enkle kryssbrytere for lokal styring.

- I showrommet er det også en kaffebar og en champagnebar.

- Kaffebaren har flere lineære LED-løsninger. I takflåten er det installert tunable white LED-belysning. Det betyr at det er enkelt å endre fargetemperaturen på lyset, og dermed også stemningen.

- Champagnebaren er lyssatt med en lysskinne med RGB-lys. Den kan styres slik at den veksler mellom ulike fargescenarier, eller stilles inn med en fast farge. LED-skinnen har også en Dim2Warm-funksjon, slik at den dimmer på samme måte som tradisjonelle lyskilder. Mindre lys er varmere lys. Hyllene er lyssatt med LED-striper.

- I utstillingen er det dessuten et bad med avanserte LED-løsninger. Her virker det som dagslyset skinner inn gjennom et takvindu, som i realiteten er LED-moduler bak en opal-LED akrylplate. Rommet har dessuten et veggbilde med LED-striper i kantene, som nærmest ser ut til å være en terrassedør.

- Showrommet gir et inntrykk fra alle våre fire forretningsområder, som er LED-lyskilder, LED-striper og monteringstilbehør, LED-forkoblingsutstyr og lysstyring.

Skal brukes
- Hvordan skal dere bruke showrommet?

- Med en betydelig kurssatsing i år, er det naturlig å bruke showrommet til dette. Vi tilbyr blant annet kurs i programmering av lysstyringssystemer og løsninger og bruk av ulike typer LED-striper og monteringsutstyr. Dessuten skal vi bruke det til møtevirksomhet.

- Våre kunder er velkommen for å få inspirasjon og informasjon. De kan selvfølgelig også ta med seg sine kunder for å vise dem våre løsninger og produkter. Våre viktigste kunder er først og fremst elektrogrossister og belysningsleverandører, samtidig som vi også samarbeider med belysningskonsulenter.

- Dette skal være et allsidig rom. Derfor håper vi at det blir mye brukt.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19