NYHETER

Lærlingrekord på Vestlandet

NYHETER Neste år mer enn dobler elentre­prenøren Thunestvedt i Bergen antall lærlinger fra 17 til 45.
torsdag 6 desember 2018
LÆRLINGREKORD. Lærlingansvarlig
Magne Borge og lærling Simen David
Kreybu i Thunestvedt gleder seg over
lærlingrekord. Neste år trenger
selskapet 25 nye lærlinger

Flere store kontrakter i hundremillionersklassen gjør at selskapet må ha hjelp av dyktige lærlinger for å gjennomføre oppdragene.

Å ansette så mange lærlinger i et jafs, tror lærlingansvarlig Magne Borge i Thunes­tvedt er rekord på Vestlandet.

- På starten av nyåret håper vi at mer enn 40 lærlinger er klare til å hjelpe oss med blant annet å fullføre kontrakten på vegstrekningen Svegatjørn-Rådal på E69.

- Jeg har ikke hørt om noen elentreprenører på Vestlandet som gjør et så stort lærlingløft. Vi gleder oss over rekorden. Thunestvedt er avhengig av dyktige lærlinger, som kanskje i andre enden av utdanningsløpet kan bli dyktige elektromontører hos oss.

Jakten starter nå
Borge regner med at de første lærlingintervjuene starter rett før jul. Generelt er han veldig fornøyd med nivået på lærlingene.

- Vi kan velge mellom mange dyktige ungdommer. Det gleder meg som fagmann, som har vært med i en mannsalder. At det kommer unge ­fagutdannede elektromontører som kan ta over for ”gamlingene”, er en trygghet for elektro­bransjen. De siste årene har kvaliteten på elektrolærlingene økt betydelig. Dermed får vi et lite luksusproblem. Jeg tror ikke det blir noe problem å få tak i nye lærlinger.

Positivt med flere kolleger
Inne i et nybygg på Skjold i bydelen Fana i Bergen, arbeider lærling Simen David Kreybu på spreng med å montere lys i en leilighet. Han synes det er positivt at det blir enda flere ungdommer i bedriften.

- Jeg har et halvt år igjen av læretiden. Det skal bli gøy å få inn nye ferskinger som jeg kan kommandere rundt, spøker 18-åringen.

­- Jeg trives veldig godt som lærling, og skal gjøre mitt for at nykommerne blir like godt mottatt som jeg ble. Ikke alle står hele læreløpet. Derfor er det viktig med mange jevnaldrende i bedriftene som kan gi faglige og sosiale løft slik at lærlingene trives, og greier å ta fagprøven. Derfor gleder jeg meg til at vi får mange nye lærlinger til vinteren.

Populær bransje
Daglig leder Morten Mjeldheim i Opplæringskontoret for ­elektrofag for Bergen og omegn (OKEL), er svært fornøyd med at Thunestvedt dobler antall lærlinger. Det gjør selskapet til den største lærebedriften i elektrofaget på Vestlandet.

- Det er mange unge som vil arbeide i elektrobransjen. Dessverre er det for få læreplasser. I år er 45 på venteliste i vårt område. Lærlingløftet til Thunestvedt fører til at mesteparten av dem som er kvalifisert får læreplass.

Elektrobransjen er mest populært blant byggfagene i Hordaland. I Bergens­regionen er det kun helse- og sosialfagene som har like mange læreplasser.

For tiden er det 377 lærekontrakter i elektrofaget i regi av OKEL, som gjelder Bergen, Os, Osterøy, Fjell, Øygarden og Askøy. 

Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden