Lader snøskutere med vindkraft og midnattsol

NYHETER - Med vår energiløsning basert på solenergi, vindkraft og batterier, skal Hurtigruten lade elektriske snøskutere på Svalbard, sier faglig ansvarlig Lars Rise i Assemblin Spitsbergen.
fredag 1 november 2019
LADER SNØSKUTERE. På Svalbard skal
Hurtigruten lade elektriske snøskutere
med solenergi og vindkraft med en
løsning utviklet av Assemblin

- Løsningen består av en 15 meter høy vindmølle på 3 kW og et solcelleanlegg på 21,6 kW. Energien blir lagret i en li-ione batteribank på 25 kWh

- Hurtigruten er først med å bruke batteridrevne og utslippsfrie snøskutere for å frakte turister i den arktiske villmarken. Batteripakkene, som er basert på gjenbrukte elbilbatterier, er levert av Eaton.

- Vi utnytter vindkraft om vinteren og 24 timer med midnattssol om sommeren. Energiløsningen er utviklet i samarbeid med noen få, utvalgte utstyrsleverandører.

- Med store batteripakker vil løsningen over tid dekke det meste av strøm- og varmebehovet på snøskutersenteret til Hurtigruten (IGP) på Svalbard, der det også er butikk og utleie av blant annet elektriske sykler.

- Det siste året har vi testet løsningen på vårt eget bygg i Longyearbyen. Resultatet er at kontor- og verkstedbygningen i sommerhalvåret omtrent er selvforsynt med energi.

- Det er stor interesse for sol og vind som energikilder, sier Rise, som har sett mange eksempler på at solpaneler eller andre alternative energikilder ofte er døråpneren til flere energisparetiltak.

- Kundene begynner rask å vurdere mulighetene for også å spare energi ved å skifte til LED-belysning, isolere vegger og skifte vinduer.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden