Leverer kraft- og fremdriftsteknologi til isgående gasstankskip

NYHETER ABB i Norge har levert kraft- og fremdriftsteknologi til 15 tankskip, som skal frakte LNG fra Jamalhalvøya i Sibir til Asia og Europa året rundt.
mandag 16 mars 2020
ABB har levert kraft- og fremdriftstekno-
logi til gasstankskip, som skal bryte is
med en tykkelse på mer enn 2,1 meter

Skipene skal bryte is med en tykkelse på mer enn 2,1 meter. Dette er et av de største marineprosjektene til ABB-konsernet noen gang. Det har vært ledet med teknisk ekspertise og prosjektstyring fra ABB sin marinevirksomhet på Billingstad og i Ulsteinvik.

- Den komplekse og omfattende leveransen viser at vi har ingeniørressurser og kompetanse i verdensklasse i Norge, sier Sindre Sætre, leder for ABB sin maritime virksomhet i Norge.

Hvert gasstankskip har en kapasitet på 170 000 m3 LNG og is-klasse ARC7. ABB sitt elektriske fremdriftssystem Azipod er en sentral del av den tekniske løsningen. Det girløse systemet, som er montert på utsiden av skroget, kan roteres 360 grader. Sammenlignet med tradisjonelle akselbaserte løsninger, kan Azipo redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent.

ABB-leveransen omfatter også turboladere, generatorer, elektriske tavler, transformatorer, omformere og styring av fremdriftssystemene.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden