Leverer pasientkanaler til nytt sykehus

NYHETER Fagerhult Belysning skal levere pasientkanaler for elektro og gass til det nye universitetssykehuset i Stavanger.
onsdag 18 desember 2019
PASIENTKANALER. Fagerhult Belysning
skal levere pasientkanaler for drøyt
8,8 millioner kroner til det nye
universitetssykehuset i Stavanger. 
Foto: Fagerhult Belysning

Kontrakten på de 951 kanalene er på drøyt 8,8 millioner kroner.

Det er Fagerhult Belysning sitt avdelingskontor på Forus i Stavanger og et tverrfaglig prosjektteam som har utarbeidet grunnlaget for leveransen.

Salgsingeniør Gunnar Molven Aasland i Fagerhult i Rogaland forteller at Fagerhult er et stort internasjonalt konsern, som blant annet satser på området Health & Care.

- Dette er en viktig kontrakt for våre helse- og omsorgsløsninger. Fagerhult har også levert pasientkanaler til andre store sykehusprosjekter både i Norge og Skandinavia. Vi har utviklet slike løsninger i 50 år.

- Pasientkanalene skal installeres i 650 pasientrom og ulike behandlingsrom. Det nye sykehuset skal ha enerom med bad til alle pasienter.

- Pasientkanaler er et panel med kontakter for strøm, it- og datakoblinger, tilkobling av gass og muligheter for å koble til pasientovervåkningsapparater, belysning og annet utstyr. Dette er en komplett teknisk løsning for slike rom.

Funksjonelle løsninger.
Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023, sier at pasientkanaler er viktig for både pasienter og ansatte på sykehuset.

- Vi legger stor vekt på å få funksjonelle løsninger tilpasset rommene i bygget. Fagerhult er en erfaren leverandør. Dessuten passer det godt at de har kontorer på Forus. I dette prosjektet legger vi stor vekt på tett samarbeid med leverandørene. 

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden
ANNONSE
Light + Building