NYHETER

Liker fortsatt å skru

NYHETER Hermod Skogheim hadde sin første arbeidsdag hos Henry Myre i 1964.
fredag 13 april 2018
SKRUR FORTSATT. Hermod Skogheim
hadde sin første arbeidsdag hos
Myre Elektro Teknikk i 1964. Han skrur
fortsatt når det trengs. 
Foto: Arne Ivar Hanssen

At han formelt sett er pensjonist, stopper ham ikke. Etter 53 år som elektriker synes han fortsatt det er artig å skru.

Historien starter en sommerdag i 1964. Hermod Skogheim er nitten år, og nettopp ferdig på Bardufoss yrkesskole. Med seg i bagasjen har han jern- og metallinje, og ett år på elektrikerlinjen.

- Jeg trengte jobb. Etter å ha snakket med Henry Myre den ene dagen,  startet jeg i jobben neste dag. Siden det var midt i sommerferien, trengte han folk. Den gangen var det ingen lærlingordning. Jeg begynte rett og slett å arbeide i bedriften, og ble sendt alene på oppdrag fra første dag. Siden jeg hadde gått elektrikerlinja på yrkesskolen, var jeg ferdig med teorien til fagbrevet. Etter fem år hos Myre tok jeg fagprøven.

Det Skogheim husker best fra sin lange elektrikerkarriere, er monteringen av tv-antenner på midten av 1960-tallet, og installasjonene i ferdighusene som ble levert til OL på Lillehammer i 1994. Skogheim var med på installasjonene både på ferdighusfabrikken og på husenee under OL.

- Slike oppdrag husker du.

Et yrkesliv fullt av endringer
- Siden 1960-tallet har bransjen utviklet seg mye, blant annet når det gjelder forskrifter. Dessuten er det kommet mange nye, veldig fine materialer. Med et godt kurstilbud har det heller ikke vært noe problem å holde seg oppdatert. Opp gjennom årene er det blitt mange timer på dette. Jeg deltar fortsatt på de årlige, obligatoriske kursene.

- 53 år i samme jobb tyder på at du har trivdes?

- Det har vært kjempefint å arbeide hos Myre, både med Henry og Per-Otto Myre ved roret. Det har aldri vært problemer. Ved behov tar jeg serviceoppdrag. Det er veldig kjekt å arbeide litt nå og da. Jeg har ennå ikke kommet dit at jeg tenker at ”fra i morgen er jeg pensjonist”. Holder helsa kan jeg tenke meg å skru i mange år.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19