Lyssetter det nye Munchmuseet

NYHETER SML Lighting leverte belysningen til Operaen i 2008.
tirsdag 5 februar 2019
SIGNALBYGG. Det nye Munchmuseet blir
et godt synlig signalbygg i Bjørvika i Oslo.
 Illustrasjon: estudio Herreros/Kultur-og
idrettsbygg

Nå er de i gang med å levere 4 000 LED-armaturer til det nye Munchmuseet, som skal åpne dørene for publikum i 2020.

- Vi skal levere all belysning unntatt kunstbelysningen. Dette gjelder alt fra kjellerbelysning til kontorbelysning og litt utendørsbelysning. Alt er LED, sier daglig leder Tore Nistad i SML Lighting.

28 000 kunstverk
Det nye museumsbygget, som er under oppføring like ved Operaen i Bjørvika i Oslo, består av et 13 etasjer høyt tårn omkranset av et podium på tre etasjer. Tårnet har en statisk del med utstillinger, konserveringsverksteder og administrasjon, og en dynamisk del som strekker seg i hele byggets høyde på 58 meter. I den sistnevnte delen er det rullefortau/rulletrapper og pausearealer. Museet skal huse Munchsamlingen til Oslo kommune, som omfatter nærmere 28 000 kunstverk, i tillegg til kommunens øvrige samlinger.

Kunsten skal stilles ut i 11 utstillingssaler fordelt på sju etasjer. Bygget har et totalareal på 26 000 m2. Publikumskapasiteten er på 2 000 besøkende daglig, totalt 500 000 pr år.

Viktige veggvaskere
Nistad forteller at de fleste armaturene er standardprodukter.

- Mesteparten er profiler i mange varianter. De utgjør rundt 60 prosent av leveransen. De mest spesielle armaturene er veggvaskerne som skal belyse bakveggene. Denne ­installasjonen har vært utfordrende å få til. Armaturene må vaske ­bakveggene slik at lyset treffer riktig i forhold til den gjennomskinnelige fasaden, som består av perforerte aluminiumsplater. Her har det vært en del prøveoppheng og testing før vi fikk det på plass.

- Selv om dette ikke er spesielt utfordrende belysning, har det vært mange diskusjoner med arkitekten, og mye tenking og planlegging for å få det nøyaktig slik det skal være. Nå er leveransen i full gang.

Det er Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg som eier det nye Munchmuseet. 

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden