NYHETER

NTNU leder smartbyprosjekt

NYHETER Med prosjektet ”CityxChange - Co-creating the future we want to live in” har NTNU og samarbeidspartnerne scoret høyt i EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020.
mandag 20 august 2018
Trondheim blir fyrtårnby i EU-prosjekt

Prosjektet skal være blant de beste av de 11 forslagene konkurransen har stått mellom.
Trondheim og Limerick i Irland blir fyrtårnbyer i samarabeidet, med Sestao i Spania, Pisek i Tsjekkia, Smolyan i Bulgaria, Alba Iulia i Romania og Võru i Estland som såkalte følgerbyer.
De sju byene skal utvikle og teste nye løsninger, og eksperimentere med hvordan de kan bli smarte, positive energisteder. Byene skal bruke digitale tjenester for å forbedre livskvaliteten for innbyggerne og produsere mer energi enn de forbruker. Byene skal også utveksle erfaringer med byer over hele Europa for gjensidig læring.
- Fyrtårnbyene Trondheim og Limerick skal samarbeide med følgerbyene for å bli europeiske foregangsbyer innen smarte, fremtidsrettede og bærekraftige løsninger, forteller Annemie Wyckmans fra NTNU.

Trondheim skal bruke Sluppen og Brattøra som testområder. De to bydelene ligger i hver sin ende av den såkalte Kunnskapsaksen, med forskning, utdanning, offentlig forvaltning og næringsliv.

TrønderEnergi, ABB Norge, AtB, AVIS Budsjettgruppe, Statkraft Varme, NHP Eiendom, IOTA Foundation, Powel og R. Kjeldsberg er samarbeidspartnere for prosjektet.

Det europeiske forsknings- og innovasjonsprogrammet Horizon 2020 bidrar med 20 millioner euro til å finansiere prosjektet. Samtidig gir prosjektpartnerne 10 millioner euro for å sikre lokal gjennomføring av demonstrasjonsprosjektene i Trondheim og Limerick. 

Prosjektet skal starte 1. januar 2019.

kampanjeZenit
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19