NYHETER

Nettkurs om asbest

NYHETER - Selv om asbest ble forbudt i 1986, finnes det fortsatt i mange eldre hus.
onsdag 30 mai 2018
Åge Lauritzen i Nelfoskolen håper det
nye nettkurset kan hjelpe bedriftene med
å få gode rutiner for å håndtere asbest. 
Foto: Laila Sandvold Macdonald

Derfor tilbyr vi et nettkurs i hvordan montørene skal forholde seg til dette materialet, forteller Åge Lauritzen i Nelfoskolen på Nelfo-standen på Eliaden.
- Asbest er blitt ”den glemte kunnskapen”. De unge lærer ikke om dette på skolen lenger. Det betyr at de ikke vet hva det er, og ikke kjenner farene ved det.
- Nylig fikk en medlemsbedrift avvik på internkontrollsystemet sitt fordi de ikke hadde rutiner for å håndtere asbest. Med dette kurset skal vi hjelpe bedriftene med å få kunnskapen og de nødvendige rutinene på plass.
- Når montøren borer hull i en vegg der det er innebygget asbest, frigjøres det farlige støvet. Gjennom kurset lærer de hvor de kan forvente å finne asbest, og hvordan de skal forholde seg når de finner det.
- Kurset er delt i temadeler, med spørsmål underveis. En sluttest må bestås for å få kursbevis. Siden dette er et nettkurs, kan det gjennomføres når som helst og hvor som helst.
- Tømrerne er kanskje flinkere til å snakke med lærlingene om asbest. Det har nok ikke vært samme oppmerksomhet på dette i elektrobransjen. Dette kurset skal endre på det.

Meld deg på kurs her

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19