Norge topper ny nordisk ­digitaliseringsindeks

NYHETER Norge kommer best ut blant de nordiske landene i årets Nordic Digital Municipality Index, som er laget av analysehuset Analysys Mason på oppdrag fra Telenor.
onsdag 28 oktober 2020
En studie av 60 ulike kommuner i Norge,
Sverige, Danmark og Finland viser at Norge
er best i Norden til å møte den digitale
fremtiden 

Norske kommuner gjør det særlig skarpt i kategoriene ”digitale tjenester” og ”smarte kommuner”. Blant de 60 kommunene som er analysert topper danske Aalborg, med Bærum og Halden på henholdsvis andre og tredje plass. 

- Det er svært gledelig at Norge kommer best ut og at mange norske kommuner scorer høyt på digitale tjenester og mobilnettutbygging. Selv om dette viser at vi gjør mye riktig, er ambisjonen alltid å bli bedre. Vi tar med oss denne innsikten i arbeidet med ny stortingsmelding om mobil, bredbånd- og internettjenester, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. 

Adm. direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge sier at resultatene bekrefter styrken i den norske samarbeidsmodellen for infrastrukturutbygging.  

- Samtidig peker rapporten på store variasjoner mellom store og små kommuner i tjenestetilbud, og utfordringer knyttet til utbygging av mobilnett. Dette viser at det er viktig at myndighetene prioriterer og legger til rette for de som investerer i infrastruktur. Dette må vi fortsette å arbeide målbevisst sammen om for en effektiv utrulling av 5G og digitale tjenester i kommunene.  

Et viktig fellestrekk blant kommunene som scorer høyt i undersøkelsen, er at de har en etablert og helhetlig digital strategi som favner digitaliserings- og it-virksomheten i kommunen, og fungerer som en plattform for prioritering, utvikling og styring. 

Ajax Led
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron twistline