NYHETER

Norm­lansering

NYHETER - Vi regner med at det blir stor deltakelse på de to seminarene, der vi sammen med NEK, Energi Norge og REN presenterer NEK 399:2018, NEK 400:2018 og to nye delnormer i NEK 405-serien, sier Bjørn Sørensen, fagsjef elsikkerhet i Nelfo.
onsdag 18 april 2018

- På lanseringen av NEK 400:2014 var det så stor pågang at vi ikke hadde plass til alle som meldte seg på. Derfor har vi i år utvidet kapasiteten på seminarrommene.

- I NEK 400 er det mye nytt om solceller og ladestasjoner, mens NEK 399 blir gjeldende for både boliger, næringsbygg og andre installasjoner, som basestasjoner, pumpestasjoner, tunneler og marinaer.

- Også Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) skal informere om siste nytt fra sine fagområder.

- Vi regner med at DSB vil oppdatere deltakere om status på omorganiseringsprosessen de har satt i gang, blant annet hva som skjer med Det lokale eltilsynet (DLE).

Gratisseminarer
Sørensen opplyser at Nelfo sammen med Schneider Electric og Telenor skal vise de nyeste løsningene for lading av elbiler, produksjon og lagring av solstrøm og intelligente bygg.

- Dette skjer på standen #Smartere. Dessuten tilbyr vi gratisseminarer om temaene, som blir gjennomført i egne seminarrom.

- At 140 000 elbiler ruller på vegene i Norge skaper utfordringer. Seminaret ser blant annet på tekniske utfordringer med lading, hvordan elbilen påvirker strømnettet og hvordan ledig effekt kan fordeles.

- Produksjon og lagring av solstrøm er i sterk vekst i Norge. Her er det viktig å forstå drivkreftene og de tekniske og markedsmessige utfordringene dette skaper. Seminaret tar også opp hvordan elektrobransjen skal løse de tekniske utfordringene og sikre trygge anlegg.

- IoT er en sentral faktor for fremtidens byggautomatisering. Å kommunisere helt ned på detaljnivå i bygget vil redusere energiforbruket, kutte kostnader og spare miljøet. Seminaret setter søkelyset på markedsmuligheter, tekniske utfordringer og hva som trengs av ny kompetanse.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19