NYHETER

Ny hovedeier i Glamox

NYHETER Triton-fondene har inngått en avtale om å kjøpe Arendals Fossekompani sine aksjer i Glamox, som utvikler, produserer og distribuerer belysningsløsninger til det profesjonelle belysningsmarkedet.
mandag 2 oktober 2017
- Våre kunder, samarbeidspartnere og
ansatte vi dra nytte av Triton-fondene
som vår nye hovedeier, sier konsernsjef
Rune Marthinussen i Glamox
Foto: Glamox

Triton kjøper 75,16 prosent av aksjene i Glamox for 2 762,7 millioner kroner pluss renter frem til dato for gjennomføring. Den andre store eieren, Erik Must AS og nærstående, beholder sin eierandel på 24,7 prosent i lysarmaturprodusenten.

Glamox-konsernet består av syv produksjonsenheter, 40 salgskontorer og 70 agent-/distributørkontorer som dekker alle kontinenter. Virksomheten, som har rundt 1 300 ansatte, fikk i fjor en omsetning på 2,5 milliarder kroner.

- Gjennom mange år har vi hatt glede av en sterk og bærekraftig utvikling med Arendals Fossekompani som vår største eier. Nå får vi nok en bedriftseier som er kjent for sin evne til å videreutvikle og bidra til vekst i industriselskaper som Glamox. Triton har gjentatte ganger bevist at de både har evne og vilje til å gjøre betydelige investeringer i selskapene de eier. Dette vil våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte dra nytte av, sier konsernsjef Rune Marthinussen i Glamox.

Gjennomføring av aksjekjøpsavtalen vil skje betinget av normale gjennomføringsvilkår, inkludert nødvendige godkjennelser i henhold til konkurranselovgivning. Anslått gjennomføringsdato er november/desember 2017.

Partnere
Partnerlogo
Stanse fabrikken
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga