NYHETER

Pepper fikk kontakt

NYHETER Roboten Pepper ruver ikke i messelandskapet på Eliaden. Selv om den ikke er større enn et barn, har den ingen problemer med å fange oppmerksomheten til de besøkende.
onsdag 30 mai 2018
Pepper ”snakker” med besøkende på
Telenor-standen. 
Foto: Laila Sandvold Macdonald

- Vi hadde ikke regnet med at den skulle få så veldig mye oppmerksomhet. Den har faktisk trukket veldig mange til standen, sier Roy Johansen i Telenor.
- I utgangspunktet kan roboten ingenting. Vi utvikler bruksområder på den. Den kan eksempelvis brukes i resepsjoner, der den kan gi informasjon, bestille taxi osv. Den kan også brukes som kunderådgiver i en bank for å gi råd til kunden ut fra alder.
- Roboten er i bruk en del steder. Blant annet har supermarkedkjeden Carifour ti roboter i sine butikker. Robotene kan både gi råd, fortelle hva som finnes på lager og hvor de finner varene de leter etter. Noen er også i bruk som sykehusklovner som underholder kreftsyke barn.
- Telenor har skaffet Pepper for å teste funksjoner og muligheter. Det er ennå veldig tidlig for slike roboter. På litt lengre sikt kan de nok bli en del av samfunnet.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19