Rekordstor Enova-støtte

NYHETER I fjor ga Enova 5,6 milliarder kroner til norske virksomheter og forbrukere. Støtten fordeler seg på nesten 22 300 energi- og klimaprosjekter.
mandag 15 juni 2020
Asko sitt elektriske og autonome fraktefartøy
var et av mange Enova-prosjekt som fikk støtte
i 2019 
Illustrasjon: Naval Dynamics 

Enova mener at fjorårsresultatene viser at omstillingen av norsk næringsliv er i gang for fullt.  

- 1 484 prosjekter med samlet støtte på 5,2 milliarder kroner er rekord, både i antall og kroner. Tilskuddet på 2,3 milliarder kroner til verdens største flytende havvindpark Hywind Tampen er det største vi noen gang har gitt, sier adm. direktør Nils Kristian Nakstad i Enova. 

I tillegg til Hywind Tampen kan nevnes solcelleinnovasjonen hos REC Solar, varmelagring hos Kvitebjørn Varme, Asko sitt autonome fraktefartøy og åtte prosjekter som skal demonstrere morgendagens løsninger for et robust energisystem i stor skala. 

Dessuten er norske boligeiere med på omstillingen. I fjor utbetalte Enova til sammen 334 millioner kroner i støtte til 20 789 energitiltak i norske hjem.  

Nakstad fortell at Enova også har fått oppdraget med å forvalte Nullutslippsfondet, en samling støttetilbud som skal kutte utslipp i næringstransporten gjennom en effektiv utrulling av nullutslippsløsninger.  

- Støtten til innkjøp av elektriske varebiler fikk meget rask respons. Ved årsskiftet hadde vi gitt tilsagn om støtte til rundt 3 300 elvarebiler. 

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden