NYHETER

Samlet mer enn 1000 elever

NYHETER Gnitz, som er en hjemmeside som informerer om elektrofagene i Norge, samlet i år mer enn 1 000 elever fra vg1 elektro på Eliaden.
torsdag 31 mai 2018
Fullt hus hos Gnitz på Eliaden. Foto: Laila Sandvold Macdonald

- Vi kjørte samme opplegg i år som i 2016. Også da var det drøyt 1 000 elever på besøk, sier Svein Harald Larsen, som er fagsjef utdanning i Nelfo.

- Målsettingen med Gnitz, som er et fellesprosjekt med Energi Norge og Norsk Industri, er å informere om elektrofagene og karrieremulighetene i bransjen.

- På Gnitz-standen fikk elevene blant annet muligheten til å snakke med både en elektriker, en energimontør og en automatiker om hva de synes om å arbeide i elektrobransjen. Også universitetet Sørøst og Oslo Met var på plass for å informere om sine tilbud.

- Dessuten viste studentforeningen Revolve på NTNU racerbilen de skal delta med i Formula Student. Dette har de gjort siden 2012. Formula Student, som er verdens største ingeniørkonkurranse for studenter, samler mer enn 100 lag fra universiteter over hele verden. Utfordringen for Revolve i år er ikke kun å bygge en elektrisk racerbil, men også lage Nordens første førerløse racerbil.

Larsen forteller at med en ny tilbudsstruktur for yrkesfagene skal Gnitz-hjemmesiden endres, som har vært på nett siden 2004.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19